Zmeny sa aplikovali najmä na pozadí.

WhatsApp v tichosti oznámil vynovenú aplikáciu Windows Desktop pre Windows. Tá bola doteraz dostupná iba v beta verzii, aktuálne je k dispozícii vo finálnej verzii pre širokú verejnosť. Stiahnuť si ju môžete z obchodu Microsoft Store.

Kľúčovou novinkou je zmena jadra aplikácie. Ide o zmenu, ktorá sa uskutočnila na pozadí. Z hľadiska dizajnu si všimnete iba minimálne rozdiely, avšak vďaka novému jadru by mala aplikácia fungovať rýchlejšie a spoľahlivejšie. Aplikácia doteraz využívala webové/electron jadro, aktuálne funguje na platforme Universal Windows Platform (UWP).

Vynovená aplikácia Windows Desktop pre Windows umožňuje uskutočňovať hlasové aj video hovory, čo sú funkcie, ktoré vo webovej verzii nenájdete. Takisto môžete posielať hlasové správy, multimédiá a manažovať čety, pokiaľ je váš primárny smartfón Android. Pokiaľ používate WhatsApp v iPhone, vymazanie alebo odstránenie chatov vo Windows aplikácii nebude možné.

Takisto platí, že sa môžu objaviť určité obmedzenia, nakoľko nie je podporované posielanie správ a volanie používateľom s veľmi zastaranou verziou aplikácie WhatsApp, či zobrazenie okamžitej polohy v prepojených zariadeniach (t.j. aj vo Windows aplikácii).

Funguje aj samostatne

Vynovená aplikácia pre Windows funguje aj samostatne. Znamená to, že v rámci prvého prihlásenia naskenujete zobrazený QR kód vašim telefónom s nainštalovanou mobilnou aplikáciou WhatsApp. Následne už nie je potrebné, aby ste mali telefón pri sebe. Smartfón môže byť aj vypnutý a aplikácia v počítači vám bude plnohodnotne fungovať.

Toto nie je nová funkcia, nakoľko podpora pre tzv. prepojené zariadenia je k dispozícii už takmer rok. Funkcia bola pôvodne dostupná v beta verzii, následne ju WhatsApp sprístupnil pre širokú verejnosť a využívať ste ju mohli napríklad v rámci webového rozhrania aplikácie WhatsApp.

Platí však, že aplikáciu WhatsApp v primárnom telefóne treba použiť aspoň raz za 14 dní. V opačnom prípade sa počítačová aplikácia automaticky odhlási. Rovnako sa odhlási aj v prípade, že zmeníte svoj telefón a WhatsApp si aktivujete v inom smartfóne.

Vynovenú aplikáciu WhatsApp Desktop pre Windows si môžete stiahnuť z Microsoft Store.

WhatsApp DesktopZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Vynovená aplikácia WhatsApp Desktop pre Windows

Zdroj: WhatsApp, Microsoft Store

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit