Funkcia je obmedzená na beta verziu aplikácie a oficiálne môže prísť už čoskoro.

Portál WABetainfo začal túto funkciu testovať vo verzii beta pre Android (v2.20.194.7) a iOS (v2.20.70.26). Používatelia sa pre je používanie musia prihlásiť do programu beta a aplikácie aktualizovať na príslušné verzie.

whatsapp

Zdroj: GizChina

Aktualizácia sprístupňuje iba prvú z troch častí funkcie animovaných nálepiek, ktoré si používatelia môžu zatiaľ vyberať iba priamo z aplikácie WhatsApp.

Funkciu sa zatiaľ dostala iba k vybraným používateľom, takže ani aktivovaná beta verzia nemusí byť zárukou toho, že animované nálepky budú dostupné. Medzi ďalšie dve časti aktualizácie patrí možnosť importovať nálepky tretích strán a ďalšie z nich stiahnuť z obchodu WhatsApp.

Tieto možnosti sa môžu objavovať v beta verziách o niečo dlhšie, pokým sa nakoniec dostanú do stabilnej verzie. Beta verzia zatiaľ nepodporuje opakované prehrávanie animovaných nálepiek, takže pre ich animáciu je potrebné na ne kliknúť.

whatsapp

Zdroj: GizChina

Zdroj uvádza, že len malá skupina používateľov dokáže túto novú funkciu využívať.

Nová beta verzia obsahuje päť predvolených animovaných balíkov nálepiek. Sú to Playful Piyomaru, Rico’s Sweet Life, Moody Foodies, Chummy Chum Chums a Bright Days.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

iPadOS, watchOS 7 a inovovaný HomeKit: Očakávané funkcie sa stali realitou (+ bonus)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.