Údaje pošle cez NFC.

WiFi Porter je malé drevené zariadenie so zabudovaným NFC čipom a jedinou funkcionalitou – uľahčiť pripájanie zariadení do lokálnej Wi-Fi siete. Aby celý proces fungoval, je najskôr potrebné nastaviť WiFi Porter pomocou mobilnej aplikácie. V rámci tohto kroku zadefinujete parametre vašej Wi-Fi siete a tie sa následne uložia do dreveného zariadenia.

Následne postačí k WiFi Porteru priložiť smartfón so zapnutým NFC pripojením a ten sa automaticky pripojí do lokálnej Wi-Fi siete. Výrobca myslel aj na telefóny alebo tablety bez NFC. Na spodnej strane zariadenia sa nachádza QR kód, ktorý stačí naskenovať a prihlásenie potvrdiť.

WiFi Porter sa predáva na oficiálnych stránkach za 40 dolárov + 10 dolárov za medzinárodné poštovné. Podobné riešenie si môžete vytvoriť aj sami, hoci, možno nebude také estetické a nebude fungovať tak pohodlne ako WiFi Porter. Viacero riešení tohto typu totiž vyžadovalo inštaláciu mobilnej aplikácie, aby sa zariadenie dokázalo pripojiť do Wi-Fi siete.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

DIMPLE.IO: prídavné NFC tlačidlá pre Android zariadenia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit