Microsoft mlčí, avšak koniec júla je stále jedným z potenciálnych dátumov vydania.

Mnohí (vrátane nás) očakávali, že Microsoft oznámi dostupnosť systému Windows 10 na konferencii Build 2015. Tá sa uskutočnila 29. apríla a nakoľko sa dlhodobo špekuluje, že Windows 10 príde na trh v júli, bola to ideálna príležitosť na oznámenie finálneho dátumu. Často sa totiž spomína 29. júl a Windows by tak vyšiel presne 3 mesiace po oznámení.

Microsoft však dátum vydania neohlásil. Podľa portálu The Verge bola hlavným dôvodom neistota, či bude Windows 10 koncom júla naozaj sfinalizovaný. Spoločnosť si teda necháva otvorené zadné dvierka a vydanie systému oznámi, až keď bude dátum 100% istý.

The Verge taktiež informuje o tom, že vývoj systému ide podľa plánu a jeho uvedenie na trh v júli je tak stále reálne. Otázne je, či sa stihnú odstrániť všetky bugy a chyby. Dodajme, že júlový termín dávnejšie prezradila CEO spoločnosti AMD a včera ho potvrdil aj ruský „leakerWZor. Mimochodom, Windows 10 bude najskôr dostupný iba pre počítače a vo viacerých verziách.

Zdroj: The Verge

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit