Konečne!

Je to neuveriteľné, ale mobilný operačný systém Windows 10, ktorý je určený pre smartfóny, nepodporuje snímače odtlačkov prstov. Pritom počítačová verzia systému ich využíva už niekoľko generácií.

Smartfóny s Windows 10 budú podporovať túto formu autentifikácie používateľa v lete. Funkcia bude súčasťou výročného Anniversary Update, ktorý Microsoft oznámil na konferencii Build 2016. Výročná aktualizácia bude dostupná pre počítače aj telefóny.

Microsoft oznámil zabudovanie podpory snímačov odtlačkov prstov do systému Windows 10 pre smartfóny na konferencii WinHEC. Prvým telefónom s touto funkcionalitou bude HP Elite x3.

Dodajme, že Windows 10 Mobile umožňuje biometrické prihlasovanie skenovaním tváre pomocou funkcie Windows Hello. Odomknutie telefónu priložím prstu k senzoru je však výrazne rýchlejšie ako overenie kamerou.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Windows 10 v mobile: Aký je?

Microsoft Build 2016: Veľký update pre Windows 10 zadarmo a všetky dôležité novinky, o ktorých by ste mali vedieť (VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit