Ide len o kozmetickú zmenu, no aj takýto krok oceňujeme.

Podľa webu WinAero by vo verzii Windows 10 build 21364 mala objaviť možnosť vypnúť funkcia, ktorá zatrasením oknom ostatné skryje a zatrasením s podržaním klávesu Shift ich opäť obnoví tak, ako boli. Nie je to síce niečo, bez čoho by ste nemohli žiť, avšak pre istú skupinu to bude užitočné rozšírenie.

Tým, že by sa dala táto možnosť vypnúť, zamedzili by možno práve starší používatelia minimalizovaniu okien pri pohybe iným. Totiž Aero Shake reaguje na zatrasenie, no rýchly pohyb oknom tam a späť už vyvolá túto akciu. Doteraz sa funkcia dala vypnúť len cez tzv. tweakovacie programy, po novom by pribudla ako štandardná voľba v nastaveniach systému.

Podľa obrázka by sa mala nachádzať v časti Systém – Multitasking. Opäť vidno trend, kedy z odstránenia možností Microsoft postupne pridáva nastavenie systému aj mimo registrov.

Cesta prílišného zjednodušovania sa neukázala ako efektívna. Používatelia majú aj naďalej možnosť nové funkcie ignorovať. Ostatní ale majú možnosť využiť rozšírené nastavenia. Systém sa mení až príliš často, nakoniec ani 3D Skicár nebude priamou súčasťou programu Skicár.

windows settings

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Ako opraviť problémy s internetom vo Windows 10?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.