Zmeny potešia najmä používateľov s pomalým pripojením do internetu.

Vo Windows 10 bol proces aktualizovania výrazne automatický. S jeho príchodom sa tak zmenilo neustále odkladanie aktualizácií, ktoré ste poznali z Windows 7.

Postup však Microsoft svoju aktualizačnú politiku upravil. Najmä kvôli neplánovaným reštartom a aktualizáciám, čo používateľov zdržiavalo alebo im aktualizáciu jednoducho nanútilo.

Nová verzia Windows 10 Insider Preview Build 18917 patriaca do aktualizačného plánu 20H1 upravuje tieto nastavenia. Zatiaľ je dostupná len pre Insiderov zapojených do Fast Ring verzie. Teda dostávajú všetky aktualizácie čím skôr, avšak s veľkým rizikom nestability systému. Odtiaľ aj tento obrázok.

Na ňom je ukážka toho, že nielen percentuálne sa bude dať nastaviť rýchlosť sťahovania na popredí alebo na pozadí systému. To máte dostupné aj teraz. Pridaná je aj možnosť definovať koľko percent z aktuálneho dátového toku bude môcť systém využívať.

To je reálnejší údaj, keďže spojenie nemusí byť vždy rovnako rýchle a posudzovanie percentuálnej hodnoty z jeho absolútnej hodnoty vám nemusí v praxi nijako výrazne pomôcť.

Zdroj: Windows Blog

Prečítajte si aj:

Windows 10 ešte bezpečnejší

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.