K dispozícii je v testovacej verzii 22494.

Microsoft oznámil novú testovaciu verziu 22494, ktorá je k dispozícii v programe Windows Insider vo vývojárskom kanáli. Táto verzia prináša viacero zlepšení a opráv a takisto aj novú funkciu, pri ktorej si možnože poviete, že ste ani nevedeli, že ju potrebujete.

Windows 11 vo verzii 22494 umožňuje stlmiť mikrofón priamo z panelu úloh. Na prvý pohľad sa to môže zdať ako zbytočnosť, nakoľko je tlmenie mikrofónu k dispozícii priamo v komunikačnej aplikácii, ktorú používate. A pokiaľ máte headset s mikrofónom, tak tento účel často plní špeciálne dedikované tlačidlo.

Bez ohľadu na to, používatelia veľakrát zabúdajú tlmiť mikrofón a môže to spôsobiť množstvo trápnych momentov. Nová funkcia vo Windows 11 by tomu mala zabrániť – mikrofón je zvýraznený priamo v paneli úloh a máte tak neustály prehľad o tom, či je aktívny alebo nie.

Stlmenie mikrofónu cez panel úloh je momentálne možné iba v prípade hovorov cez Microsoft Teams. Microsoft však túto funkcionalitu sprístupnil aj pre ostatných vývojárov a tí ju môžu zakomponovať do svojich komunikačných nástrojov. Veríme teda, že keď bude funkcia dostupná pre širokú verejnosť, bude podpora zo strany aplikácií výrazne bohatšia.

Stlmenie mikrofónu cez panel úloh vo Windows 11Zdroj: Microsoft
Stlmenie mikrofónu cez panel úloh vo Windows 11 v testovacej verzii 22494. Funkcia bude v budúcnosti dostupná pre širokú verejnosť

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit