Nová verzia OS prináša množstvo zaujímavých zmien.

Windows 11 znamená ďalší míľnik v histórii spoločnosti. Ešte pred vydaním tejto verzie OS bolo zrejmé, že Microsoft berie bezpečnosť systému veľmi vážne. Na hardvér počítačov sú preto kladené prísne požiadavky. Aktuálne sa zdá, že novinky sa chystajú aj v sekcii ochrany pred sieťovými a inými hrozbami. Portál GizChina prináša správu, ktorá naznačuje príchod novej verzie program Microsoft Defender.

Podľa zverejnenej snímky obrazovky sa zdá, že niektorí používatelia túto predbežnú verziu Microsoft Defender Preview (s kódovým označením GibraltarApp) už majú k dispozícii. Nový Defender bude používateľom poskytovať „jednoduchú, diskrétnu a personalizovanú ochranu„.

Microsoft Defender 2021Zdroj: Neowin

Po dizajnovej stránke sa neočakávajú príliš veľké zmeny. Dôležitejší je fakt, že pravdepodobne nastal čas uviesť novú verziu programu Defender pre dosiahnutie lepšej stability systému. Aktuálna verzia údajne spôsobuje používateľom v systéme Windows 11 viaceré problémy. 

Dostupnosť novej verzie zatiaľ nie je známa. Očakávame, že bude najskôr dostupná v beta kanáli pre členov Windows Insider. Táto dedukcia prichádza krátko po tom, čo bolo týmto používateľom umožnené si vyskúšať Android aplikácie priamo v prostredí operačného systému Windows 11.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.