Aplikácie sú dostupné v beta kanáli systému Windows 11.

Krátko po zverejnení dokumentácie k subsystému Windows pre Android, spoločnosť oznámila, že aplikácie pre Android sú už vo Windows 11 dostupné. Pokiaľ chcete túto funkciu využívať, musíte byť členom programu Windows Insider. 

Je pomerne prekvapujúce, že prednostný prístup je umožnený v beta kanáli a nie vo vývojárskom kanáli, v ktorom sa obvykle nové funkcie testujú ako prvé. Microsoft však tvrdí, že chce túto funkciu najprv otestovať v už dostupných verziách systému Windows 11, čo naznačuje, že funkcia bude sprístupnená nezávisle na štandardnej systémovej aktualizácii. 

Pokiaľ by ste chceli vyskúšať ako Android aplikácie vo Windows 11 fungujú, asi vás sklameme. Okrem základných požiadaviek pre Windows 11 je potrebné splniť aj niekoľko systémových požiadaviek. Ani tie však pre veľa používateľov nebude problém splniť.

Kindle Android aplikácie vo Windows 11Zdroj: XDA-Developers
Kindle Android aplikácia vo Windows 11

K správnemu fungovaniu a spúšťaniu Android aplikácii v systéme Windows 11 je potrebné mať minimálne 8 GB pamäte RAM, SSD disk a procesor Intel Core i3 8. generácie, AMD Ryzen 3000 alebo Qualcomm Snapdragon 8c alebo vyšší. 

Obmedzením, aspoň zatiaľ, je, aby región počítača bol nastavený na USA, a na prístup do obchodu Amazon Appstore (kvôli Android aplikáciám) je potrebné vlastniť aj Amazon účet, ktorý musí byť taktiež registrovaný v USA. Aktuálne je v obchode Amazon Appstore k dispozícii len 50 aplikácií, pričom celé spustenie sa nezaobišlo bez viacerých problémov.

Aj keď sa sprístupnenie Android aplikácií očakávalo už pri vydaní Windows 11, v súčasnosti sa plány spoločnosti Microsoft v tejto oblasti výrazne zmenili a presunuli na rok 2022. Všetko teraz závisí na tom, ako bude prebiehať testovacia fáza.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.