Funkcia, na ktorú sme dlho čakali.

O tom, že Prieskumník bude mať karty, podobne ako napríklad Total Commander, sa hovorilo už pred rokmi. Nezávislé vizualizácie operačného systému sme videli práve s týmto prvkom. Grafici vydávajúce svoje fikcie dopĺňali rôzne funkcie, nesústredili sa len na inovovaný vzhľad. Microsoft vo svojej prezentácii ukázal, že karty v Prieskumníku už nie sú len dizajnérska fikcia ale realita.

Nateraz nie je zrejmé, že sa Prieskumník vylepší do najbližšej veľkej aktualizácie systému Windows 11. Zostáva nám dúfať, že aktualizácia neprinesie problémy, ako pri inovácii vyhľadávacieho poľa Prieskumníka vo Windows 10. Išlo o problém, ktorý pretrvával mesiace.

Hlavná novinka – karty (Tabs) v Prieskumníkovi

Druhá novinka súvisiaca so správcom súborov sa týka pridania obľúbených adresárov do zobrazenia Tento počítač. Horná sekcia s názvom Priečinky sa rozrastie o vami pripnuté (obľúbené adresáre). Teda dve najviac viditeľné novinky.

Do Prieskumníka pribudne pripínanie obľúbených priečinkov

Stále tu však zostáva fakt, že s príchodom Windows 11 firma svojho správcu súboru ochudobnila o časť funkcií. Nielen Prieskumníka ale proces explorer.exe a ponuku Štart. O chýbajúcich funkciách sme písali detailnejšie už v minulosti. Teda pridanie kariet v Prieskumníku nebude možno to, čo by sme očakávali a reputáciu ochudobnených možností vo Windows 11 v nadväznosti na Prieskumníka, toto veľmi nezvýši.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.