A to by sa dalo povedať, že ešte len vyšla Jedenástka.

Nakoniec, v tomto prípade ide o koncept a dizajnový návrh, ako by raz Windows mohol vyzerať. Dizajnér s YouTube kanálom Addy Visuals ukázal nové stvárnenie systému. Jeho predstavu si môžete pozrieť vo videu. Čo obsahuje?

Ide o klasiku, ktorú by sme mnohí veľmi chceli a to je Prieskumník po vzore prehliadačov, teda s kartami. Toto nebude jednoduchá úloha a z grafického dizajnu chápeme o čo autorovi ide. Microsoft sa však už v minulosti pustil do prerobenia vyhľadávania v Prieskumníkovi a jeho zhoršená funkčnosť sa systémom ťahala mesiace. Otázkou teda zostáva, či si radšej želať, aby s ním Microsoft už radšej nič nerobil.

Prieskumník by sa tak povýšil na výkonnejšieho správcu súborov, pútavo ale vyzerá aj ponuka Štart alebo Panel úloh. Neveríme, že v Microsofte nikto nevidel takéto vizuály, očividne sa ale rozhodli ísť svojou cestou. Na systéme ako takom by nebolo potrebné veľa meniť. Prieskumník je vlastne univerzálne okno a jeho podoba sa mení v závislosti na tom, či zobrazuje obsah adresárov alebo Ovládací panel či iné pridružené prvky na tento komponent. Nateraz nám musí stačiť Windows 11, ktorý sme používali a tu sú naše dojmy, tiež aj to v čom nám nový systém prekáža.

Ďalej odporúčame:

Zdroj: Addy Visuals

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.