A nie obyčajné výhľady, ale veľmi prirodzené – pohľadom von z okna. Ak vás zaujíma, aký výhľad z okna majú ľudia v rôznych kútoch sveta, tak tento web vás jednoznačne zaujme.

WindowSwap (kliknite na tento ODKAZ) je zaujímavý projekt, ktorý vám ponúkne to, čo (asi) nikde inde nenájdete – pohľad z reálnych okien obyčajných ľudí a pod., na okolie v danej lokalite. Na základe toho je možné veľmi jednoducho nahliadnuť do rôznych kútov sveta – môžete vidieť ruch a čaro veľkomiest, pohodu v malých dedinkách, uličky v starých mestách, divokú prírodu, hory a pod. Jednoducho stačí klikať na „otvoriť nové okno“, čo v tomto prípade platí doslova a kochať sa danou lokalitou. Všetko je veľmi jednoduché, otváranie okien je čisto náhodné a výhľady často zaujímavé.

Celý projekt funguje vďaka množstvu dobrovoľníkov, ktorí sú ochotný nahrávať výhľady zo svojich okien. Nie je to online sledovanie z danej lokality v režime 24/7 – ide o pravidelne aktualizované video výhľady v rôznych častiach dňa. Zaujímavosťou je aj to, že pridať sa môže ktokoľvek, teda aj vy a poskytnúť „virtuálnym návštevníkom“ z celého sveta pohľad do vášho okolia – ideálne ak je niečím zaujímavé, rušné a pod., ale podmienkou to nie je.

Páčia sa vám takéto relatívne prirodzené výhľady z okien po celom svete?

Prečítajte si aj:

Milujete divokú prírodu a more? Tieto dve krajiny nasýtia vaše túžby bez zásadných obmedzení

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE