Mega úspešný film nielen v kinách a službe HBO Max.

WW 1984 mal cez víkend premiéru v kinách aj na spomínanej streamovacej službe. Už teraz je jasné, že dosahovala rekordy aj vo forme pirátskeho sledovania či sťahovania. Ako uvádza vo svojej správe server TorrentFreak, v torrentových pirátskych súboroch si za všetky tento film ukrojil až 10 %. To je poriadny objem, aj vzhľadom na to, že premiéra bola len pred niekoľkými dňami.

Tu ide ale o jeden hlavný faktor. A tým je práve streamovanie z HBO Max a teda aj vysoká kvalita filmu. Bežne totiž chvíľu trvá, kým sa film dostane do rebríčka spoznateľne viac sťahovaných súborov spomedzi iného pirátskeho obsahu. Treba čakať na kamerovú verziu po tajnom nakrútení filmu v kine, no mnohí aj tak počkajú na kvalitnejšiu verziu, napríklad z BD či DVD diskov. Tým, že sa film odohral vo svojej premiére v kinách aj on-line, urýchlilo jeho pirátske šírenie.

Zvykom totiž býva kino premiéra. Tá tento raz nesklamala a aj cez obavy z aktuálnej zdravotnej situácie vo svete a v Severnej Amerike priniesla tržby 16,7 milióna dolárov.

Avšak svoj pre oficiálne zdroje neželaný úspech zaznamenali aj pirátske siete. Odhaduje sa, že si film stiahlo milióny divákov cez torrenty a ďalšie milióny si ho pozrelo na rôznych stránkach, ktoré šíria prehrávanie filmov priamo cez prehliadač.

Zaujímavosťou môže byť aj to, že na druhom mieste sú v nelegálnom stiahnutí Spojené Štáty, na treťom Filipíny nasledované Veľkou Britániou.

Zdroj: TorrentFreak

Obrázok: IMDb

Prečítajte si aj:

TOP 10 najobľúbenejších filmov stiahnutých cez internet – 52. týždeň

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.