WordPress podporuje bezpečnejšie pripojenie na internet cez protokol HTTPS už od roku 2004, ale zatiaľ len na stránkach s poddoménou  wordpress.com (teda napr. https://barry.wordpress.com).

Po novom sa však táto podpora rozširuje na všetky ostatné weby, ktoré sú registrované na WordPresse. Príkladom je aj naša stránka, ktorá tento protokol už dlhšie používa.

Táto zmena na HTTPS prebieha automaticky a nie sú potrebné žiadne úpravy na strane zákazníka. Na prvý pohľad sa podpora protokolu HTTPS dá rozpoznať podľa ikony zámku vedľa adresy v prehliadači.

Tento prechod jednoznačne prispieva j bezpečnému internetu a veríme, že aj aj ostatné spoločnosti budú tento príklad nasledovať. Pritom zvýšená bezpečnosť nie je jedinou výhodou prechodu na HTTPS. Weby, ktoré majú tento protokol implementované sa automaticky dostávajú na vyššie pozície vo vyhľadávači Google. Podrobnosti nájdete na stránke WordPresssu.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.