Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Oddnes sa začína uvoľňovať najnovšia systémová aktualizácia pre konzolu Xbox One a aplikáciu Xbox.

Cortana a funkcia hudba v pozadí prostredníctvom aplikácií ako Pandora sú dostupné už aj pre Xbox One, najhranejšie PC hry majú vlastné Game Huby a začali sme kombinovať to najlepšie z obchodov Xbox a Windows do jedného zážitku z nakupovania. Samozrejme, táto aktualizácia bude dostupná aj pre novú a netrpezlivo očakávanú konzolu Xbox One S 2TB, ktorá bude uvedená na trh 2. augusta za 399 eur.

 

Nižšie nájdete vypichnuté najnovšie funkcie letnej aktualizácie pre Xbox One a aplikáciu Xbox:

Xbox One

Prehrávanie hudby na pozadí: letná aktualizácia prináša mimoriadne žiadanú funkciu prehrávania hudby na pozadí, ktorá umožňuje počúvať obľúbenú hudbu počas hrania. Aplikácia Pandora, ktorá bude dostupná už čoskoro, je prvou z mnohých partnerských aplikácií podporujúcich prehrávanie hudby na pozadí.  

Cortana na Xbox One: Cortana je dostupná už aj na Xbox One. Hráči v Severnej Amerike a Veľkej Británii môžu očakávať viac od hlasových povelov na Xboxe.

Vylepšená knižnica hier: rozhranie hernej knižnice (Game Collection) sme zmenili tak, aby ste rýchlejšie a jednoduchšie našli a spustili hry, ktoré hľadáte.

Nezávislý výber jazyka regiónu: umožní výber akéhokoľvek podporovaného jazyka na Xbox One bez ohľadu na vybraný región.

Konvergencia obchodov Xbox a Windows: na Xbox One sme zjednodušili nakupovanie, aby ste našli hry rýchlejšie a za tú najlepšiu cenu. Vyhľadávané výsledky môžete zoradiť podľa žánru, čítať recenzie, jednoduchšie identifikovať hry, ktoré sú v zľave a podobne.

Hráči v obchode Windows budú môcť už čoskoro prezerať a kupovať balíčky, hry rozdelené do epizód, predplatné, virtuálnu menu a ďalšie rozšírenia a DLC. Prostredníctvom Windows Store môžete takisto aktivovať Xbox kódy na predplatné, hry alebo DLC.

Integrácia obchodov bude už túto jeseň podporovať aj program Xbox Play Anywhere. Ak si zakúpite podporované digitálne hry, môžete ich hrať na oboch systémoch – Windows 10 a Xbox One – bez ďalších poplatkov.

Vyhľadávanie priateľov na Facebooku: prepojte vaše Facebook konto s vašim Xbox Live kontom a zistite, kto z vašich priateľov sa hrá na Xboxe.

Vylepšené zdieľanie na Xbox One: zdieľanie obrázkov, klipov z hrania a achievementov na Xbox One je odteraz jednoduchšie.

Aplikácia Xbox a hranie na Windows 10

Najlepšie Windows 10 PC hry sa ukážu v Xbox Live: najlepšie Windows 10 PC hry ako League of Legends a XCOM 2 prinášame komunite Xbox Live, čo znamená, že vaše obľúbené Windows 10 PC hry budú mať na Xbox Live vlastné Game Huby.

Ukladanie herných klipov pri snímkovaní 60 fps: pri použití nastavenia „Veľmi vysoké“ v aplikácii Xbox môžete ukladať herné klipy so snímkovaním 60 fps prostredníctvom ovládacieho panelu Game Bar.

Vylepšená podpora režimu celá obrazovka pre Windows Game Bar: jednou z najčastejších požiadaviek pre funkciu Windows 10 GameDVR bola možnosť používať ovládací panel Game Bar s vyšším počtom hier, ktoré bežia v režime celá obrazovka.

Značky: