Z Xboxu sa stáva výborné multimediálne centrum.

Aplikácia Kodi je jedným z obľúbených riešení na správu a prehrávanie lokálneho video obsahu. Služba bola v Microsoft Obchode dostupná pre počítače so systémom Windows 10 už vyše roka, teraz oficiálne prichádza aj do hernej konzoly Xbox One. Ide však o rannú verziu aplikácie, ktorej chýbajú niektoré funkcie z PC verzie. Kodi na Xboxe aktuálne napr. nedokáže pristupovať k Blu-ray mechanike či externému disku a nepodporuje dodatočné plug-iny a rozšírenia. Niektoré z funkcií možnože pribudnú v budúcnosti, avšak samotní vývojári tvrdia, že sú v niektorých veciach limitovaní obmedzeniami UWP platformy. UWP aplikácie pre Xbox a PC budú aktualizované simultánne.

Prvá verzia služby Kodi vznikla pre pôvodný Xbox pred 15 rokmi. Používatelia si však museli konzolu hacknúť, aby si mohli XBMC (Xbox Media Center), ako znel prvotný názov, nainštalovať. Dnes je situácia iná. Kodi je oficiálne dostupný v obchode a každý si ho môže stiahnuť.

Služba sa počas posledných mesiacov spomínala najmä v súvislosti s nelegálnym sledovaním filmov, ktoré umožňovali doplnky. Tie bolo možné jednoducho nainštalovať. Pokiaľ sa doplnky a plug-iny pre prístup k nelegálnemu obsahu objavia aj pre Xbox verziu, je možné, že Microsoft zareaguje stiahnutím aplikácie z obchodu. Tieto doplnky sú dôvodom, prečo Apple odmietol sprístupniť Kodi v obchode App Store. Dokedy sa tak stane, ak vôbec, si môžete Kodi stiahnuť do Xboxu. Obľúbená služba rozširuje už tak bohatú ponuku multimediálnych aplikácií pre Xbox One, vrátane služieb Netflix, VLC, Plex, Amazon Video, YouTube, Spotify, Blu-ray prehrávača a ďalších.

Kodi si môžete stiahnuť z Microsoft Obchodu.

Zdroj: Digital Trends

Prečítajte si aj:

Testujeme Xbox One X: Prvé dojmy a porovnanie s Xbox One S

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit