Zatiaľ čo v prípade ovládača DualShock 4 je viac-menej jedno, či si kúpite starú alebo novú verziu, pri kúpe ovládača pre konzolu Xbox One si dajte pozor na to, aby ste si zaobstarali jeho najnovší model.

Teda ten, ktorý je súčasťou balenia konzoly Xbox One S – Xbox One S Wireless Controller. A to aj v prípade, že konzolu nemáte a nechcete ju. Xbox ovládač je totiž podľa mnohých hráčov najlepším herným ovládačom pre počítače. Súhlasíme, aj keď podpora služby STEAM pre DualShock 4 môže u niekoho vyvolať zmenu názoru.

Najnovší model, Xbox One S Wireless Controller, prináša pár užitočných funkcií. V prvom rade je to zakomponovanie rozhrania Bluetooth, vďaka ktorému môžete ovládač jednoducho spárovať s počítačom. V druhom rade je to zabudovanie 3,5 mm jacku priamo do gamepadu. Ani jednu zo spomenutých vlastností pôvodná verzia ovládača neponúkala a obe novinky považujeme za praktické. O napájanie gamepadu sa aj naďalej stará dvojica AA batérií.

Cena: od 49,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Sony DualShock 4 v2: Ovládač pre ešte lepší zážitok z hrania

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit