Herný ovládač DualShock 4 netreba nikomu asi bližšie predstavovať.

Je to súčasť konzoly PlayStation 4, ktorá je na trhu už 3 roky. DualShock 4 v2 prináša viac-menej iba kozmetické zmeny. Je trošku matnejší a v hornej časti dotykovej plochy obsahuje malý pásik, ktorý zobrazuje svetlo ovládača. To bolo v prípade starej verzie viditeľné iba pri pohľade zboku.

Rozloženie tlačidiel aj celkové spracovanie je bez zmeny. Takisto aj batéria alebo portová výbava – DualShock 4 v2 má vo výbave aj 3,5 mm jack pre pripojenie slúchadiel. To však mal aj pôvodný model. Nabíjanie je opäť pomocou micro USB konektora. Z praktického hľadiska je teda jedno, či máte staršiu alebo novšiu verziu ovládača DualShock 4.

Ovládač sme do článku zaradili najmä kvôli tomu, že herná platforma STEAM nedávno priniesla oficiálnu podporu pre toto zariadenie. V praxi to znamená, že DualShock 4 môžete pripojiť k počítaču pomocou USB kábla alebo bezdrôtovo cez Bluetooth a hry na STEAM-e môžete hrať bez nutnosti inštalovať akýkoľvek ďalší softvér, čo v minulosti nebolo možné.

Cena: od 50,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit