Do série Xiaomi 12 čoskoro pribudne ďalší zástupca.

Tentokrát by malo ísť o cenovo najdostupnejší model, ktorý zaujme hranatým dizajnom. O modeli Xiaomi 12 Lite vieme nejaký ten čas. Tentokrát sa však už môžeme pozrieť na fotografie, ktoré nám približujú jeho dizajn. Smartfón z fotografií má modelové označenie 2203129G, či nám iba potvrdzuje už skoršie známe informácie.

Xiaomi 12 Lite bude na trh uvedený s plochým displejom. Rám telefónu je údajne plastový, čiže aj pri použitých materiáloch je vidieť, v akej cenovej kategórii sa bude toto zariadenie nachádzať. Ostatné modely série Xiaomi 12 používajú kvalitnejšie materiály.

Telefón bude vybavený 6,55-palcovým OLED displejom s rozlíšením FHD+. Určite poteší jeho 120 Hz obnovovacia frekvencia a zabudovaná čítačka odtlačkov prstov. Okrem toho sa nezabudlo na stereo reproduktory a tradičný infraport. Okrem tejto výbavy by nemala chýbať 4500 mAh batéria s podporou 67 W nabíjania.

Na zadnej strane telefónu by sme mali nájsť tri fotoaparáty. Predpokladá sa, že hlavný by mal mať rozlíšenie 108 Mpx, avšak skoršie správy naznačovali, že by mal mať rozlíšenie iba 64 Mpx. V tejto cenovej kategórii by sme však nemali očakávať teleobjektív, čiže ten hlavný doplní už iba 8 Mpx ultraširokuouhlý a 5 Mpx makro fotoaparát.

Xiaomi 12 Lite GeekenchZdroj: GSMArena
Xiaomi 12 Lite v Geekbench

Zdroj informuje, že v Xiaomi 12 Lite by sa mal s najväčšou pravdepodobnosťou objaviť čipset Snapdragon 778G Plus, čo nám naznačila aj porovnávacia platforma Geekbench. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.