Pripravovaný model by mal doplniť trojicu zástupcov už predstavenej série Xiaomi 12.

Séria Xiaomi 12 bola predstavená koncom decembra 2021 v Číne, a my sa už teraz tešíme na jej globálnu dostupnosť. Súčasťou nej sú tri modely Xiaomi 12, väčší Xiaomi 12 Pro a model Xiaomi 12X, ktorý je z tejto trojice cenovo najatraktívnejší.

Portál GSMArena nám teraz prináša nové informácie aj o ďalšom modeli série, ktorým sa má stať Xiaomi 12 Lite s kódovým označením L9 taoyao.

Novinka s označením Lite pritom nebude žiadny “drobec”. Keďže telefón dostane do svojej výbavy 6,55-palcový OLED displej, rozmerovo sa zaradí hneď pod najväčší model Pro. Pokiaľ nám však nový render poskytuje skutočný dizajn modelu 12 Lite, tak je sa na čo tešiť. Telefón bude mať veľmi tenké rámiky a po dizajnovej stránke sa bude podobať na klasický model Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Lite by mal do svojej výbavy dostať čipovú sadu Snapdragon série 700. Očakávame, že Xiaomi v tomto prípade siahne po verzii Snapdragon 778G+. Zostava fotoaparátov bude mať tri objektívy, pričom hlavný fotoaparát bude mať 64 Mpx (senzor Samsung ISOCELL GW3).

Rozlíšenie ostatných dvoch fotoaparátov síce nepoznáme, ale malo by ísť o tradičný ultraširokouhlý a makro fotoaparát. Ani jeden z týchto fotoaparátov by však nemal mať optickú stabilizáciu.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: Xiaomi 12X

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.