Očakávame, že koncom decembra spoznáme aj nové MIUI 13.

Xiaomi popri oznámení oficiálneho dátumu predstavenia zverejnilo aj obrázok, na ktorom sú zobrazené modely Xiaomi 12 a 12 Pro. Prvé známky o decembrovom uvedení série Xiaomi 12 sa začali objavovať už pred pár týždňami, pričom teraz Xiaomi oficiálne potvrdilo, že 28. decembra v Číne usporiada konferenciu so začiatkom 12:30 nášho času, na ktorej predstaví duo očakávaných zariadení (12 a 12 Pro). Model 12 Ultra síce nebol oficiálne potvrdený, ale povráva sa, že by mal byť takisto súčasťou decembrového predstavenia.

Spoločnosť takisto potvrdila, že model Xiaomi 12 je vlajková loď s malými rozmermi (výška iba 152,7 mm), zatiaľ čo Xiaomi 12 Pro bude skutočný vlajkový telefón. Zverejnená upútavka s pozvánkou nám poskytuje aj pohľad na oba modely, pričom ukazuje výrazný rozdiel v ich veľkosti. 

Xiaomi 12 a 12 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi 12 Pro a 12

Aj napriek tomu, že doteraz neboli zverejnené žiadne oficiálne technické parametre jednotlivých modelov, očakáva sa, že novinky budú vybavené čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 1, 67 W alebo vyšším káblovým nabíjaním a 120 Hz Oled displejmi. 

Počas udalosti bude údajne predstavená aj nová verzia MIUI 13, ktorá bude zameraná na rýchlosť a stabilitu.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.