Už model Mi 11 Ultra zaujal ich netradičným usporiadaním.

Pokým zostava fotoaparátov pri Xiaomi Mi 11 Ultra zaberá takmer celú šírku zariadenia, na zadnej strane sa vyníma malý displej, ktorý používajú aj náramky Mi band. Najnovšie rendery a video však naznačujú, že takisto nástupca tohto modelu získa dizajn, ktorý si len tak ľahko nepomýlite s konkurenciou. S vizualizáciou nového telefónu pomohol portál LetsGoDigital, ktorý vytvoril 3D rendery tohto očakávaného modelu.

Celá zostava fotoaparátov je sústredená do veľkého kruhu. Hlavný fotoaparát a ultrazoom sa budú nachádzať v strede a na ľavej strane, zatiaľ čo periskopický teleobjektív bude v spodnej časti zostavy. V hornej časti kruhu je štvrtý fotoaparát, ktorý by mohol byť ToF senzor alebo sekundárny teleobjektív v rozsahu 2-3× priblíženia. Ostatné prvky výbavy sú LED blesk, svetelný senzor a PDAF.

Pred pár týždňami sme sa dozvedeli, že Xiaomi uzavrelo spoluprácu so spoločnosťou Leica. Z tejto spolupráce by ako prvý smartfón z portfólia spoločnosti Xiaomi mal ťažiť práve najvybavenejší model série Xiaomi 12

Staršie správy však naznačujú, že Xiaomi 12 Ultra bude predstavený neskôr v roku 2022.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.