Rendery ochranného puzdra odhaľujú dizajn zadnej strany pripravovaného zariadenia.

O modelovom rade Xiaomi 12 sa popísalo skutočne veľa. Aj keď sme technické parametre jednotlivých modelov poznali už pomerne dávno, dizajn modelu 12 Pro bol až do týchto dní neznámy. Pokým rendery spred pár dní poskytovali prvý pohľad na dizajn zadnej strany, najnovšie obrázky ochranných puzdier ho potvrdzujú.

Nové exkluzívne rendery Xiaomi 12 Pro boli zverejnené na portáli GizmoChina. Keďže sa tieto obrázky zhodujú s predchádzajúcimi únikmi vieme, že zariadenie ponúkne zostavu troch fotoaparátov s LED bleskom. Ďalší prvok výbavy, ktorý sa nachádza na zadnej strane, by mohol byť senzor na meranie hĺbky alebo mikrofón. 

Skutočnou dizajnovou lahôdkou je pritom samotný obdĺžnikový modul fotoaparátu, ktorý sa nachádza v ľavom hornom rohu telefónu. Na prvý pohľad ihneď zaujme veľký objektív hlavného fotoaparátu, čo môže naznačovať, že vo vnútri sústavy sa bude nachádzať veľký senzor. Ďalšie dva objektívy sa aj preto oproti nemu zdajú oveľa menšie.

Rendery ďalej prezrádzajú, že Xiaomi 12 Pro bude mať elegantný dizajn so zachovanými ovládacími prvkami hlasitosti a tlačidlom napájania na pravej strane. V spodnej časti zariadenia sa bude tradične nachádzať USB-C port a mriežka reproduktora, ktorá bude umiestnená aj v hornej časti telefónu. 

Z ostatných parametrov Xiaomi 12 Pro vyberáme: 120 Hz OLED panel, čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 1, 4500mAh batériu s podporou 120 W rýchleho nabíjania. Cena modelové radu Xiaomi 12 by mala začínať na sume 4299 juanov, čo je v prepočte približne 599 eur.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.