Koncom novembra svoje novinky predstaví aj spoločnosť Qualcomm.

Aj táto udalosť naznačuje, že uvedenie nových vlajkových lodí od Xiaomi nie je ďaleko. Po tom, čom na prelome novembra a decembra spoznáme nový vlajkový čipset Snapdragon, začnú skutočné preteky o prvý predstavený telefón, ktorý bude mať tento čipset vo svojej výbave. 

Pokým v minulosti si toto prvenstvo uchmatla spoločnosť Xiaomi, tento rok bude dôstojným súperom aj spoločnosť Motorola. Aj keď zatiaľ nevieme, ktorý z výrobcov tento mini-súboj vyhrá, najnovšie sa objavili správy, ktoré tvrdia, že séria Xiaomi 12 dostala svoj dátum uvedenia. Dátum nie je zatiaľ oficiálne potvrdený.

Dátum uvedenia je údajne stanovený na 12. decembra, čo je priam ideálny dátum uvedenia séria Xiaomi 12. Novú sériu smartfónov sme údajne mali spoznať 16. decembra, ale tento dátum by sa tak dobre nevynímal na propagačných materiáloch – Xiaomi 12 a 12.12. je skvelá kombinácia. Treba však poznamenať, že 12. december pripadá na nedeľu.

Iné správy pritom naznačujú, že počas udalosti spoznáme aj model Xiaomi 12X, avšak TOP model Xiaomi 12 Ultra bude predstavený až v roku 2022.

MIUI 13 XiaomiZdroj: GizChina
MIUI 13 údaje spoznáme v rovnaký deň ako Xiaomi 12

Technické parametre Xiaomi 12

Xiaomi 12 príde so zakriveným 120 Hz 2K displejom a otvorom pre selfie kameru. Súčasťou výbavy budú aj stereo reproduktory a zostava troch fotoaparátov na zadnej strane. Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 50 Mpx. Medzi ďalšími funkciami by nemalo chýbať 120 W nabíjanie a ultrasonická čítačka odtlačkov prstov.

Počas predstavenia nových telefónov sa očakáva aj uvedenie nového používateľského prostredia MIUI 13, ktoré bude nainštalované aj na novej sérii Xiaomi 12.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.