Jeho vývoj stál 15 miliónov dolárov.

Čínska spoločnosť ešte v máji potvrdila spoluprácu s nemeckou Leicou, s ktorou bude vyvíjať fotoaparáty pre svoje vlajkové telefóny. Xiaomi pritom už stihlo potvrdiť, že práve modelový rad 12S sa stane prvým, v ktorom sa ich spolupráca prejaví. Ubehlo však iba pár dní a Xiaomi nám prezradilo ďalšie detaily o týchto pripravovaných telefónoch.

Veľmi dobrou správou pre fanúšikov značky Xiaomi je, že model 12S Ultra by mal byť vybavený obrovským 1-palcovým senzorom Sony IMX989, ktorý bude vyhradený pre hlavný fotoaparát. Lei Jun (CEO) dodal, že senzor v prípade telefónu 12S Ultra nebude “orezaný” ako v prípade modelu Sony Xperia Pro-I.

Porovnanie senzorovZdroj: Weibo/Cici_Wao Lei
Porovnanie senzorov

Lei Jun dodáva, že nový senzor vznikol v priamej spolupráci spoločností Sony a Xiaomi, pričom jeho vývoj stál až 15 miliónov dolárov. Náklady si obidve spoločnosti rozdelili na polovicu. Treba dodať, že nový 1-palcový senzor bude po vydaní telefónu Xiaomi 12S Ultra dostupný aj pre ďalších výrobcov

Aj keď presné rozlíšenie nového senzora zatiaľ nepoznáme, nepredpokladáme, že by sa spoločnosti Sony alebo Xiaomi hnali za príliš vysokým rozlíšením. Xiaomi pritom dodáva, že nový senzor dokáže zachytiť viac svetla, umožní rýchlejšie zaostrovanie a ponúkne lepší dynamický rozsah. Spoločnosť ako príklad použila porovnanie s iPhonom 13 Pro, oproti ktorému dokáže nový senzor zachytiť o 76 % viac svetla. 

Xiaomi 12S ProZdroj: Weibo/Lei Jun
Aj Xiaomi 12S Pro bude mať fotoaparáty vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Leica

Telefón Xiaomi 12S Ultra by mal mať vo svojej výbave aj kvalitné objektívy, ktoré budú mať  tzv. summicronovou povrchovou úpravou. Tie ponúkajú odrazivosť 0,2 % a priepustnosť svetla 93 %. Okrem toho znižujú vytváranie rôznych artefaktov.

Príchod modelového radu Xiaomi 12S očakávame už 4. júla. Nechajme sa teda prekvapiť, ako dokáže vyššie spomínaný model 12S Ultra konkurovať aj skvelému telefónu Vivo X80 Pro s výbornými fotoaparátmi.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.