Xiaomi oznámilo spoluprácu s umelcom Danielom Arshamom.

Čo spravíte s telefónom, keď ho po roku (dvoch, troch, štyroch) prestanete používať? Pravdepodobne túto otázku si položilo Xiaomi, ktoré v spolupráci s umelcom Danielom Arshamom vytvorilo limitovanú edíciu modelu Xiaomi 12T Pro.

Takzvaná Daniel Arsham Edition je navrhnutá s cieľom premeniť smartfón na sochársky objekt: „Vždy ma zaujíma, ako preniesť svoju prácu do oblastí mimo typického kontextu sveta umenia. K Xiaomi 12T Pro som pristupoval ako k soche, ktorá má svoj účel aj mimo funkčného objektu; o 20 rokov ho ľudia, ktorí budú mať tento telefón, už nebudú používať ako telefón, ale ako sochársky objekt, ktorý sa viaže na konkrétny časový moment a presahuje jeho funkčnosť,“ okomentoval umelec špeciálnu edíciu telefónu.

Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition sa od štandardnej verzie odlišuje povrchovou úpravou. Daniel Arsham pri jej návrhu experimentoval s vytváraním textúr svojich sochárskych návrhov starnutia a prírodných erózií na smartfóne.

Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition bude k dispozícii v Európe v limitovanom počte 2000 kusov. Spolupráca bude uvedená na trh 16. decembra 2022 a bude k dispozícii na stránkach highsnobiety.com, mi.com a v špecializovanom pop-up obchode Xiaomi x Daniel Arsham Berlin od 16. decembra do 17. decembra.

Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham EditionZdroj: Xiaomi
Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit