Ten by mal údajne nadviazať na fotoaparát modelu 12S Ultra.

Začiatkom októbra boli na trh uvedené novinky série Xiaomi 12T. Ani to však čínskej spoločnosti nebráni v tom, aby o niekoľko dní predstavila celkom nové vlajkové lode série Xiaomi 13. Je preto celkom prirodzené, že o týchto telefónoch sa budeme s blížiacim sa dátumom ich predstavenia dozvedať nové informácie. Portál Android Authority teraz zverejnil technické parametre Pro modelu, ktorý by mohol byť uvedený už o mesiac.

Nie je však prekvapením, že Xiaomi sa bude aj pri modeli 13 Pro spoliehať na spoločnosť Leica, ktorá opäť pomôže so správnym nastavením zostavy troch fotoaparátov. Prekvapením môže byť hlavný fotoaparát s rozlíšením “iba” 50 Mpx. Zdroj uvádza, že Xiaomi sa bude pri svojej novinke spoliehať na 1-palcový senzor IMX989, ktorý sa doteraz objavil iba v modeli Xiaomi 12S Ultra.

Očakávame, že v Xiaomi 13 Pro sa objaví aj niekoľko ďalších zaujímavých (nových aj osvedčených) parametrov, ktoré budú zahŕňať 6,7-palcový E6 2K LTPO Amoled displej, čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2, 8/12 GB RAM a 128/256/512 GB úložisko.

Xiaomi 12S UltraZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Xiaomi 12S Ultra

Rozlíšenie 50 Mpx by sa malo objaviť aj pri ďalších dvoch fotoaparátoch – ultraširokouhlom a teleobjektíve. Predný fotoaparát dostane senzor s rozlíšením 23 Mpx. Keďže fotoaparáty budú ešte doladené odborníkmi zo spoločnosti Leica, tak aj pri modeli Xiaomi 13 Pro môžeme očakávať iba tú najvyššiu kvalitu fotografií. 

Oproti predchodcovi príde aj k zvýšeniu kapacity batérie na 4800 mAh. Tú bude možné nabíjať 120 W rýchlym nabíjaním. Všetky modely série Xiaomi 13 budú okrem toho mať nainštalovaný Android 13 s MIUI 14.

Vráťme sa však k senzoru IMX898. Spoločnosť Xiaomi pri jeho vývoji spolupracovala so spoločnosťou Sony, pričom na tento projekt bolo vynaložených až 15 miliónov dolárov. Vo výsledku tento senzor má zabezpečiť lepšie zachytávanie svetla, rýchlejšie zaostrovanie a lepšie možnosti dynamického rozsahu. Senzor údajne dokáže zachytiť až o 76 % viac svetla ako fotoaparát iPhonu 13 Pro.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.