Nemecký výrobca pomôže spoločnosti Xiaomi s fotoaparátmi vlajkových lodí.

O možnej spolupráci týchto dvoch spoločností sme síce informovali už pomerne dávno, no tá bola až teraz oficiálne potvrdená. To znamená, že čoskoro sa skutočne dočkáme telefónu, ktorého fotoaparáty sú vyvinuté v spolupráci Xiaomi / Leica. Podľa portálu GSMArena by sa tak malo stať už v júli. Pokiaľ sa budeme držať pôvodnej správy, tak prvým telefónom, na ktorom obe spoločnosti pracujú, by mohol byť model Xiaomi 12 Ultra.

Xiaomi sa pritom stáva už druhou spoločnosťou v mobilnom biznise, s ktorou Leica začala spolupracovať. Prvou a zatiaľ najvýraznejšou spoluprácou bolo partnerstvo s Huawei. Keďže Huawei má dlhodobo problémy, je celkom logické, že Leica nadviazala nové partnerstvo. (Doplnené: Huawei potvrdil, že spolupráca s Leicou skončila ku dňu 31. marec 2022)

K celej záležitosti spoločnosti Xiaomi a Leica vydali tlačovú správu, v ktorej sa uvádza, zdieľajú rovnaké myšlienky týkajúce sa mobilného zobrazovania a obe chcú posunúť mobilnú fotografiu na novú úroveň

Xiaomi Leica oficiálneZdroj: GSMArena

Nie je teda prekvapením, že práve Xiaomi chce svoje telefóny v oblasti mobilnej fotografie posunúť na čo najvyššiu možnú úroveň. Zdá sa, že pre to robí skutočne všetko. Spolupráca spoločností Leica a Xiaomi sa bude sústrediť na optickú časť mobilných fotoaparátov, ako aj “správne” nastavenie softvéru.

Leica a Xiaomi veria, že čoskoro predstavia vlajkový smartfón, v ktorom svetu ukážu ich mieru pokroku s výnimočnou kvalitou a klasickou estetikou spoločnosti Leica. Všetko by malo byť podčiarknuté neobmedzenou kreativitou.

Pokiaľ spolupráca Xiaomi / Leica bude rovnako úspešná ako Huawei / Leica, tak sa rozhodne máme na čo tešiť. Júl je čoskoro tu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.