Vlajkové smartfóny spoločnosti sa tento rok vo svete ukážu o niečo skôr.

Séria Xiaomi 13 bola pre čínsky trh uvedená v decembri 2022. Spoločnosť tradične rozlišuje čínske a globálne uvedenie svojich smartfónov, čo sa opäť potvrdilo. Zdá sa však, že toho druhého sa tento rok dočkáme o niečo skôr. Naznačuje to správa z portálu Xioamiui. Tá vychádza z rozboru nadstavby MIUI 14 Global, ktorá bude súčasťou aj smartfónov série Xiaomi 13 Global. Toto používateľské rozhranie je dokonca už dostupné v globálnej “stableverzii pre prvé telefóny série Xiaomi 12. Týka sa to však iba smartfónov, ktoré sa zúčastnili beta programu.

MIUI 14 Global pre Xiaomi 12Zdroj: GSMArena
MIUI 14 Global pre Xiaomi 12

Zdroj sa domnieva, že s MIUI 14 budú čoskoro na globálny trh uvedené aj telefóny Xiaomi 13 a 13 Pro. Údajne by sa tak malo stať ešte tento mesiac, čo by zo strany spoločnosti Xiaomi bolo neštandardné rozhodnutie, keďže v minulých rokoch boli globálne verzie vlajkových smartfónov uvedené približne o dva mesiace neskôr.

Neboli by sme však vôbec prekvapení, kebyže globálne verzie Xiaomi 13 a 13 Pro boli predstavené na prelome februára a marca počas veľtrhu MWC v Barcelone, kde nebude chýbať ani naša redakcia. Január sa nám zdá byť málo pravdepodobný aj preto, že uvedenie takto významných modelov by bolo zo strany Xiaomi veľmi „narýchlo„.

Xiaomi 13Zdroj: Xiaomi
Xiaomi 13

Existuje však aj niekoľko dôkazov z viacerých databáz, ktoré naznačujú, že aj januárové uvedenie globálnej série Xiaomi 13 je stále skutočne možné. Vzhľadom na predchádzajúce roky sa však prikláňame k neskoršiemu termínu uvedenia. Nie je však vylúčené, že Xiaomi má tento rok celkom iné plány a svojich fanúšikov vo svete poteší o niečo skôr.

Pripomeňme si, že MIUI 14 prináša aj niekoľko významných zmien, medzi ktoré patrí nová funkcia super ikon, nové sady widgetov, vyšší výkon, vyššia výdrž batérie a vylepšené bezpečnostné opatrenia. Všetko dôležité o Xiaomi 13 a 13 Pro nájdete aj na tomto odkaze.

Zdroj: Xiaomiui

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.