Xiaomi 13 Ultra však príde a dostane sa aj na globálny trh.

Smartfóny radu Xiaomi 13 sa 26. februára 2023 dostanú oficiálne na globálny trh. Oznámené by mali byť celkovo tri modely – Xiaomi 13, 13 Pro a 13 Lite. Čínsky gigant podľa viacerých špekulácií pripravuje aj model Xiaomi 13 Ultra, ktorý by mal byť predstavený v apríli alebo máji, a ktorého dostupnosť už nebude obmedzená iba na čínsky trh, čo dávnejšie potvrdil výkonný riaditeľ Xiaomi, Lei Jun.

Jun takisto prezradil, že Xiaomi tento rok neplánuje uviesť na trh smartfóny radu Xiaomi 13S, ktoré bývajú zväčša predstavené v lete a predstavujú polgeneračný posun. Pokiaľ teda chcete vlajkovú loď od Xiaomi pre rok 2023, modely 13 a 13 Pro budú tou správnou voľbou. Prípadne, nároční používatelia si môžu počkať na to, s čím príde Xiaomi 13 Ultra.

Pripomeňme, že séria Xiaomi 12S spôsobila minulý rok v lete rozruch najmä kvôli tomu, že prišla na trh s Leica fotoaparátmi a 1-palcovým hlavným senzorom, ktorý bol vo výbave najlepšie vybaveného modelu 12S Ultra. Týmito vlastnosťami chce zaujať aj Xiaomi 13 Pro, ktorý ich má takisto vo výbave.

Všetky podstatné informácie o globálnej premiére smartfónov radu Xiaomi 13 nájdete v nedeľu 26. februára na našom webe.

Xiaomi 13SZdroj: weibo
Xiaomi 13S

Zdroj: weibo

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit