Dátum predstavenia série Xiaomi 14 spolu s nadstavbou MIUI 15 môže byť na svete.

Ak sledujete situáciu okolo spoločnosti Xiaomi a pripravovaných vlajkových lodí pre rok 2024, tak isto viete, že ich predstavenie má tento rok prebehnúť skôr. Už minulý rok výrobca plánoval sériu Xiaomi 13 predstaviť na začiatku decembra namiesto konca mesiaca, čo sa však z dôvodov národného smútku v Číne preložilo. Tento rok má však výrobca siahnuť po ešte skoršom dátume.

Ako informuje známy leaker Mukul Garg na sociálnej sieti X (predtým Twitter), tak by predstavenie novej série smartfónov Xiaomi 14 mohlo prebehnúť už koncom tohto mesiaca. Po boku týchto telefónov by sa ukázala aj nadstavba MIUI 15.

Xiaomi 14 aj MIUI 15 už tento mesiac

Podľa posledných únikov by smartfóny zo série Xiaomi 14 spolu s nadstavbou MIUI 15 mali prísť na verejnosť už 31. októbra o 19:00 čínskeho času v National Center for the Performing Arts Opera House, teda v Pekingu. Odhalenie noviniek by tak prebehlo oveľa skôr, ako sme bežne zvyknutí, no zdá sa, že práce na nových vlajkových lodiach či nadstavbe pre smartfóny je v pokročilom štádiu.

Doplnené 12. októbra: Objavil sa aj ďalší potenciálny dátum predstavenia, ktorý potvrdzuje októbrové oznámenie série Xiaomi 14 pre čínsky trh. Portál ithome uvádza dátum 27. október 2023 s odvolaním sa na viacerých blogerov zo sociálnej siete Weibo.

Dôvodom takto skorého predstavenia má byť skutočnosť, že Qualcomm predstaví procesor Snapdragon 8 Gen 3 už 24. októbra. Jeho konferencia sa skončí 26. októbra a Xiaomi chce byť prvým výrobcom, ktorý predstaví smartfón s novým procesorom.

Xiaomi 13TZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T a Xiaomi 13T Pro

Pozornosť však na seba púta najmä nadstavba MIUI 15, ktorá by nakoniec nemusela prísť v takej podobe, ako ju všetci očakávajú. Rozpráva sa o tom, že by ju už v blízkej dobe mohol nahradiť MiOS, o ktorom sa stále nevie veľa informácií. Medzi známe informácie patrí len to, že MiOS by mal vytvoriť akýsi ekosystém zariadení. Či s ním však príde aj séria Xiaomi 14 zatiaľ nevieme.

Známy leaker priniesol zaujímavé informácie

Podľa leakera s prezývkou Digital Chat Station je už jasné, že nadstavba MIUI 14 bola poslednou verziou MIUI. Nahradiť ju má MiOS, a to už v blízkej dobe. Viac informácií o tejto veľkej zmene nepriniesol ani v komentároch pod príspevkov, ktoré uverejnil na sociálnej sieti Weibo. Informuje tak len o tom, že máme čakať na veľké zmeny.

Či sa tieto informácie o dátume predstavenia Xiaomi 14 a taktiež ukončení nadstavby MIUI potvrdia pravdepodobne zistíme už čoskoro. Xiaomi by však pred sebou malo skutočne významné obdobie, ktoré môže zmeniť veľa. Nadstavba MIUI je predsa prvotný produkt čínskej spoločnosti, na ktorý doteraz dávala veľký dôraz.

Zdroj: Mukul Garg (X), Digital Chat Station (Weibo), ithome

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.