Prichádzajú prvé úniky a špekulácie ohľadom displeja Xiaomi 14 Pro.

Len chvíľku po globálnom predstavení modelov zo série Xiaomi 13T prichádzajú na rad úniky ohľadom ďalšej série smartfónov prémiovej triedy. Ide o modely zo série Xiaomi 14, ktorá má byť vlajkovou sériou spoločnosti na rok 2024. Novinky má však čínsky výrobca priniesť na trh už koncom tohto roka a ich vývoj by mal byť v pokročilom štádiu.

Portál notebookcheck.net zdieľa informáciu, ktorá sa týka lepšie vybaveného smartfónu série, teda Xiaomi 14 Pro. Tento model by mal podľa posledných únikov a špekulácií priniesť prémiový displej, aký sa len tak nevidí. Bližšie informácie vám prinesieme aj v našom článku.

Xiaomi 14 Pro ponúkne skutočne tenké rámčeky displeja

S displejom smartfónu sme pri jeho používaní v neustálom kontakte a aj preto záleží na tom, aby mal čo najlepšiu kvalitu. Záležať na tom má aj čínskej spoločnosti Xiaomi, ktorá už teraz pracuje na ďalšej generácii smartfónov z vlajkovej série Xiaomi 14. Posledný únik informácií poukazuje na 6,7-palcový displej pri smartfóne s označením Xiaomi 14 Pro.

Xiaomi 13 ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13 Pro

Má ísť o zakrivený 2K panel, Xiaomi sa teda v prípade Pro modelu nebude vzdávať zakrivenia displeja. Mnohí výrobcovia však už od tohto riešenia upúšťajú a volia skôr ploché displeje bez zakrivenia. Okrem toho má Xiaomi využiť LTPO displej s podporou obnovovacej frekvencie medzi 1 Hz a 120 Hz. O ochranu displeja sa postará Corning Gorilla Glass Victus 2.

Rámčeky okolo displeja budú skutočne tenké

Posledná špekulácia poukazuje aj na to, že model Xiaomi 14 Pro má získať rámčeky okolo displeja hrubé len 1 mm. Zvyšok má byť aktívna plocha displeja, s ktorou sa bude dať normálne pracovať. Jas displeja má byť na úrovni až 3000 nitov, čo rovnako nie je štandardom v smartfónoch.

Xiaomi má ďalej pre model pripraviť aj podporu HDR10+ a Dolby Vision. Predstavenie novej vlajkovej série v podaní modelov Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro prebehne už koncom tohto roka, pričom sa rozpráva aj o predstavení v novembri.

Zdroj: notebookcheck.net, X (that_kartikey)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.