Niečo bude nové, niečo zostane rovnaké.

Spoločnosť Xiaomi sa pripravuje na globálne uvedenie vlajkovej série Xiaomi 14, ktorá by mala obsahovať až 4 rôzne modely. Novú sériu smartfónov by mal doplniť aj model Ultra, ktorý má na základe viacerých indícií taktiež namierené na globálny trh. Očakáva sa, že oficiálne predstavenie modelu Ultra by mohlo prebehnúť v marci, avšak okrem nedávno zverejneného očakávaného dizajnu sa najnovšie objavil aj obrázok krycieho skla zostavy fotoaparátov, ktoré potvrdzuje viaceré dohady.

Xiaomi 14 UltraZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi 14 Ultra

Model Xiaomi 14 Ultra je už teraz možné vo viacerých oblastiach jeho výbavy považovať za nekompromisne vybavený, pričom tento telefón netají ani svoje vysoké fotografické ambície. V tejto oblasti bude možné Xiaomi 14 Ultra radiť k tomu najlepšiemu, čo sa na trhu nachádza. Najnovšie však na internet unikol spomínaný obrázok krycieho skla ostrovčeka fotoaparátu, ktoré prezrádza, že dizajn Xiaomi 14 Ultra bude z veľkej časti skutočne rovnaký ako pri Xiaomi 13 Ultra.

Obrázok však prezrádza aj ďalšie detaily. Hlavný fotoaparát by mal na základe zobrazených parametrov ponúkať clonu f/1.6, zatiaľ čo teleobjektív s periskopom bude mať clonu f/2.5. Xiaomi sa bude pri fotoaparátoch aj tentokrát spoliehať na spoločnosť Leica, s ktorou spolupracuje na vývoji hardvéru a softvéru pre vybrané modely značky Xiaomi.

Krycie sklo fotoaparátov Xiaomi 14 UltraZdroj: Whylab
Krycie sklo fotoaparátov Xiaomi 14 Ultra

Dizajn smartfónu Xiaomi 14 Ultra je stále tak trochu záhadou a otvára priestor na ďalšie špekulácie. Pokým Xiaomi pri svojich vlajkových telefónoch dizajn pravidelne mení, tak nie je jasné, prečo to nespraví aj pri modeli Xiaomi 14 Ultra. Sú tu teda dve možné vysvetlenia. Buď sú doterajšie obrázky podvrh, alebo Xiaomi ponechá dizajn Xiaomi 14 Ultra rovnaký preto, lebo model Xiaomi 13 Ultra nebol v predaji na globálnom trhu, a jeho dizajn je stále veľmi dobrý a neopozeraný. 

Vo výbave fotoaparátov by sa mal v každom prípade objaviť najlepší fotosenzor od spoločnosti Sony s označením LYT-900. Ten bude použitý pre hlavný fotoaparát s variabilnou clonou, pričom o výkon smartfónu sa postará vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.