Model Xiaomi 14 Ultra sa stal najlepším fotomobilom z dielne Xiaomi.

Tohtoročná séria vlajkových lodí od Xiaomi zaujala vo viacerých ohľadoch. Prémiový Xiaomi 14 Ultra sa konečne dostal na globálny trh, pričom navštívil všetky trhy. Tento model sme otestovali aj u nás v redakcii a okrem smartfónu je zaujímavé aj fotografické príslušenstvo, ktoré sa k nemu dodáva. Xiaomi 14 Ultra je totiž fotomobil schopný vytvárať prémiové snímky.

Ubehol dlhší čas od jeho predstavenia nielen na globálnom, ale aj na čínskom trhu. Teraz však tento model prešiel hodnotením rebríčka DxOMark, kde získal prekvapivo dobré výsledky. Umiestnil sa na trinástej priečke, čím získal titul najlepšieho fotomobilu z dielne Xiaomi.

Xiaomi 14 Ultra je najlepším fotomobilom výrobcu

Dlho trvalo, kým čínske Xiaomi prekonalo samého seba v rebríčku fotomobilov DxOMark. Roky sa totiž na ich prvej priečke držal model Mi 11 Ultra predstavený v roku 2021. Ten však postupne v celkovom rebríčku klesal a prekonať ho bolo ťažké. Dokázal to až tohtoročný model Xiaomi 14 Ultra s prémiovým fotoaparátom a optikou Leica. Model sa umiestnil na celkovo 13. priečke. Do TOP 10 teda nepatrí, no napriek tomu je to skvelý výsledok.

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

V rebríčku si vyslúžil až 149 bodov. Do hodnotenia sa rátalo množstvo parametrov, no medzi tie, ktoré sú najlepšie, patrí napríklad možnosť viacerých nastavení a možností pre fotografov. Zároveň však získal dobré hodnotenie v oblasti zoomu a DxOMark uvádza, že má najlepší výkon teleobjektívu v jeho triede. Negatíva rebríček vystihol napríklad v oneskorení pri snímaní fotografie, čo môže spôsobiť, že zmeškáte určitú scénu, ktorú chcete vyfotiť. Ani hĺbka fotografie sa automaticky neadaptuje na skupinové fotografie, čo môže tiež spôsobiť problémy.

Xiaomi 14 Ultra je aktuálne na zdieľanej trinástej priečke s Huawei Mate 50 Pro. O stupeň horšie sa umiestnil model Pixel 8 od Googlu, pričom mierne lepšie hodnotenie má napríklad OPPO Find X6, HONOR Magic5 Pro či Google Pixel 8 Pro.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.