Model Xiaomi 14 príde už o pár týždňov s rýchlejším nabíjaním a vysokým výkonom.

Koniec roka sa postupne blíži a výrobcovia smartfónov už starostlivo pracujú na svojich vlajkových lodiach. Koncom roka by svoje novinky mali predstaviť viaceré spoločnosti, medzi ktoré bezpochyby zaradíme aj čínske Xiaomi. V príprave je tak model Xiaomi 14 a jeho Pro verzia, pričom základný model série sa teraz objavil v certifikácii. Tá nám potvrdila rýchlosť nabíjania, ktorú smartfón získa.

O prítomnosti modelu Xiaomi 14 v 3C certifikácii informuje portál xiaomiui.net. Tento smartfón tak má získať rýchlejšie nabíjanie ako jeho predchádzajúca generácia, ktorá vsadila na 67 W nabíjanie.

90 W nabíjanie pre Xiaomi 14

Už skoršie úniky informovali o tom, že Xiaomi začalo vo veľkom vyrábať 90 W nabíjacie adaptéry. Takéto nabíjanie využil napríklad model Xiaomi 13 Ultra, ktorý je aktuálne najlepšie vybaveným telefónom z dielne Xiaomi na trhu. Rovnaké nabíjanie by mal využiť aj model Xiaomi 14, čo vyplýva práve z 3C certifikácie. O kapacite batérie však zatiaľ neexistujú žiadne oficiálne informácie.

Xiaomi 13 ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 14 sa v certifikácii objavil pod modelovým číslom 23127PN0CC, čo značí čínsku verziu smartfónu. Tá podľa všetkého príde na trh už v novembri či decembri, pričom kódové označenie smartfónu poukazuje práve na 12. mesiac roku 2023. Globálna verzia príde na trh pravdepodobne až v priebehu februára či marca ďalšieho roku.

Ďalšie špecifikácie sú zatiaľ záhadou

Model Xiaomi 14 príde na čínsky trh už o pár týždňov, no informácie o jeho výbave stále nemáme. Ako je však pri Xiaomi zvykom, s blížiacim sa predstavením sa začnú na internete objavovať aj úniky okolo výbavy pripravovaného smartfónu. Zatiaľ sa teda budeme musieť uspokojiť aj s informáciami o nabíjaní telefónu.

Okrem toho už teraz vieme povedať, že základný Xiaomi 14 bude kompaktným smartfónom, jeho displej bude teda o niečo menší ako pri Pro verzii. Rovnako sa v jeho výbave bude nachádzať aj čipset Snapdragon 8 Gen 3, teda najvýkonnejší čipset od spoločnosti Qualcomm určený pre vlajkové lode.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.