Prípravy série Xiaomi 14T sú už v plnom prúde.

Ešte sme sa nestihli ani spamätať z predstavenia série vlajkových lodí Xiaomi 14, no zdá sa, že čínsky gigant nepoľavuje. Už teraz pracuje na príprave smartfónov, ktoré predstaví v druhej polovici roka a nadviažu na nedávno predstavené modely. Ide o sériu Xiaomi 14T pri ktorej očakávame, že bude obsahovať nové súčasti výbavy zatiaľ nedostupné na hromadné použitie v telefónoch. Xiaomi ňou tak osvieži svoje portfólio, na čo poukazujú aj posledné úniky.

Model Xiaomi 14T Pro prešiel certifikáciou, v rámci ktorej odhaľuje, na ktorých trhoch bude dostupný. Zároveň sa však dozvedáme, že bude vychádzať z iného modelu, ktorý je možné nájsť aj v portfóliu sesterskej značky Xiaomi, Redmi. Výbava telefónu by mala smerovať k vyššiemu výkonu, na čo odkazuje aj použitý čipset.

Xiaomi 14T Pro v globálnej verzii je certifikovaný

Certifikácie a prítomnosť telefónov v databázach nám často vedia odhaliť detailné informácie o ich výbave. Teraz sa však z IMEI databázy dozvedáme o existencii modelu Xiaomi 14T Pro, ktorý doplní portfólio smartfónov od Xiaomi pravdepodobne na jeseň. Jeho kódové označenie je 2407FPN8EG, resp. 2407FPN8ER. Prvé označenie odkazuje na globálnu verziu smartfónu, pričom druhé zasa na japonskú verziu.

Xiaomi 13TZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T

Predstavenie telefónu teda prebehne na viacerých trhoch, no jeho čínska verzia pod týmto názvom sa neočakáva. V Číne bude totiž v predaji pod označením Redmi K70 Ultra, na ktorý sa stále čaká. Xiaomi by sa teda mohlo opäť inšpirovať telefónmi zo série Redmi K, s ktorou by modelový rad Xiaomi 14T zdieľal niektoré špecifikácie. Je však možné, že by sa našlo niekoľko úprav medzi telefónmi.

Kódový názov modelu je rothko rovnako, ako aj kódové označenie práve modelu od Redmi. Xiaomi tak nadväzuje na označovanie telefónov po známych maliaroch a umelcoch, v tomto prípade pomenuje telefón po Markovi Rothkovi. O výkon modelu Xiaomi 14T Pro sa má postarať čipset MediaTek Dimensity 9300, teda najvýkonnejší čipset z dielne MediaTeku.

Zdroj: gsmchina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.