Potvrdzuje to nový únik.

Predstavenie série Xiaomi 15 sa očakáva už túto jeseň. Udeje sa tak približne v rovnakom období, kedy Qualcomm predstaví svoj nový čipset Snapdragon 8 Gen 4. To zároveň znamená, že modely série Xiaomi 15 budú patriť medzi prvé, ktoré do svojej výbavy dostanú nový vlajkový čipset od Qualcommu. Ten údajne nebude vôbec lacný, avšak ponúkne neskutočný medzigeneračný nárast výkonu.

Očakáva sa, že modely série Xiaomi 15 budú k dispozícii najskôr v Číne, a až neskôr sa dostanú na globálny trh. Hoci do ich predstavenia zostáva ešte niekoľko mesiacov, tak teraz boli vďaka leakerovi Experience More zverejnené technické parametre fotoaparátov modelu Xiaomi 15 Pro. Ten by mal byť na základe novej správy z portálu PlayFulDroid vybavený až tromi 50 Mpx fotoaparátmi. Tieto informácie sa však na verejnosti objavili už koncom mája, avšak teraz ich dopĺňajú informácie o senzore pre hlavný fotoaparát, ktorým sa má stať 1-palcový OmniVision OV50K

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

K dispozícii bude aj 50 Mpx senzor pre ultraširokouhlý fotoaparát (zatiaľ nie je známy presný typ), avšak zaujímavým bude predovšetkým 50 Mpx senzor Sony IMX882 pre teleobjektív s 3× optickým priblížením s vynikajúcou energetickou efektivitou a ďalšími vylepšeniami.

Dobrou správou je, že aj nová generácia fotoaparátov pripravovaných vlajkových lodí od Xiaomi bude aj naďalej ťažiť zo spolupráce medzi Xiaomi a Leicou. Očakáva sa, že séria Xiaomi 15 bude tradične obsahovať aj verziu Ultra, ktorej uvedenie by mal prebehnúť až v prvej polovici roka 2025. 

Xiaomi pri fotoaparátoch dobrú prácu odviedlo už v sérii 14. Light Fusion 900 fotil skvele, čo si môžete overiť v našej recenzii. Nedávny leak dokonca naznačil, že 50 Mpx senzory sa v sérii Xiaomi 15 objavia v základnej aj Pro verzii.

Zdroj: PlayFulDroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.