Zo špekulácií vychádza, že Xiaomi 15 Pro bude mať ešte väčší fotoaparát.

Fotoaparáty sú súčasťou smartfónov, ktoré si za posledné roky prešli výrazným vylepšením. Zatiaľ čo pred pár rokmi bolo pre nás nepredstaviteľným, aby mali telefóny 200 Mpx snímače fotoaparátu, dnes ich už nájdeme aj v lepšej strednej triede. Snímače fotoaparátov sa taktiež v priebehu posledných rokov zväčšili a zaberajú podstatne väčšiu časť zadnej strany telefónov.

Lepšie fotoaparáty sú pritom dôležité najmä pre výrobcov, nakoľko sa snažia uspokojiť svojich fanúšikov, ktorí častokrát využívajú telefóny aj na profesionálnejšie fotografovanie. Okrem toho je však pre nich motiváciou aj lepšie umiestnenie v rebríčku fotomobilov podľa DxOMark, kde aktuálne kraľuje model Huawei Pura 70 Ultra. Xiaomi však už teraz pracuje na modeli Xiaomi 15 Pro, ktorý má dostať ešte väčší fotoaparát.

Xiaomi 15 Pro bude ďalším skvelým fotomobilom

Podľa našich informácií aktuálne čínske Xiaomi už pracuje na ďalšej generácii vlajkových lodí. Nám sa síce môže zdať, že je to priskoro, no vzhľadom na skoršie čínske predstavenie je už ten pravý čas. Séria Xiaomi 15 by sa totiž v Číne mohla predstaviť už v októbri, nakoľko pôjde o prvú sériu smartfónov s prémiovým čipsetom Snapdragon 8 Gen 4. Okrem vysokého výkonu však v tejto sérii môžeme očakávať aj skvelý fotoaparát.

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 15 Pro má podľa viacerých špekulácií vsadiť na ešte väčší fotoaparát ako mal jeho predchodca v podobe Xiaomi 14 Pro. Opäť by mal získať tri snímače, s najväčšou pravdepodobnosťou budú mať všetky 50 Mpx. Xiaomi pritom zrejme bude musieť opäť zväčšiť modul fotoaparátu, ktorý bol už aj pri Xiaomi 14 Pro dostatočne veľkým.

Globálne predstavenie série Xiaomi 15 by mohlo prebehnúť budúci rok vo februári či marci. Xiaomi by si tak opäť mohlo na predstavenie produktov vybrať konferenciu Mobile World Congress v Barcelone, čím zopakovalo situáciu z tohto a predchádzajúceho roka. Zároveň však rátame s tým, že Xiaomi 15 Pro bude budúci rok dostupný na globálnom trhu narozdiel od verzie Xiaomi 14 Pro. Tento rok totiž ako globálnu verziu Xiaomi vypustilo model s prívlastkom Ultra, no ako je už zvykom, tieto globálne verzie sa zvyčajne robia len každý druhý rok.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.