Model Huawei Pura 70 Ultra naplnil naše očakávania medzi fotomobilmi.

Huawei je bezpochyby značka, ktorá patrí medzi elitu vo výrobe smartfónov. Jej telefóny sa zvyčajne umiestňujú medzi tými najlepšími v rôznych rebríčkoch, medzi ktoré patrí aj rebríček DxOMark. Ten začiatkom tohto roka zažil poriadne zmeny s príchodom nových vlajkových lodí viacerých spoločností, keď sa každú chvíľu menilo prvé miesto fotomobilov. Teraz je však jasné, že Huawei dokázal poraziť aj prémiový HONOR Magic6 Pro, ktorý bol doteraz špičkou práve v oblasti mobilnej fotografie.

Najlepším smartfónom v oblasti fotoaparátov sa stal aj najlepší telefón zo série Pura 70. Hovoríme o modeli Huawei Pura 70 Ultra, ktorý už čoskoro príde aj na globálny trh. Huawei oznámil jeho uvedenie v globálnej verzii, takže ak si brúsite zuby na poriadny fotomobil, máte sa na čo tešiť.

Huawei Pura 70 Ultra je špičkovým fotomobilom

Až doteraz držal prvenstvo v rebríčku fotomobilov podľa DxOMark model HONOR Magic6 Pro, ktorý sme mali možnosť otestovať aj u nás v redakcii. Aj my tak môžeme potvrdiť, že prémiový HONOR si tento titul právom zaslúžil. Po predstavení série Pura 70 si však Huawei vzal svoj titul fotomobilu späť a spomínaný HONOR porazil o 5 bodov. Tento rozdiel je pritom výrazný, nakoľko dosiahnuť dnes výsledok nad 150 bodov v spomínanom rebríčku nie je vôbec jednoduché.

Huawei Pura 70 UltraZdroj: Huawei
Huawei Pura 70 Ultra

Huawei Pura 70 Ultra s výsuvným mechanizmom hlavného snímača fotoaparátu si vyslúžil v rebríčku až 163 bodov. O tento výsledok sa postaral najmä hlavný snímač fotoaparátu a tiež zoom, ktorým telefón disponuje. Podľa hodnotenia rebríčka DxOMark má Pura 70 Ultra len jednu nevýhodu, ktorou je nižšia stabilita pri natáčaní videa, najmä teda v horších svetelných podmienkach.

Druhú priečku rebríčka DxOMark v oblasti fotografie aktuálne drží práve HONOR Magic6 Pro so 158 bodmi. Za ním sa na tretej zdieľanej priečke so 157 bodmi držia modely Huawei Mate 60 Pro+ a OPPO Find X7 Ultra. V TOP desiatke najlepších fotomobilov má však Huawei ešte jeden model. Je ním Huawei P60 Pro na piatej priečke.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.