Dostupnosť Xiaomi 15 Pro na globálnom trhu je stále otázna.

Séria smartfónov Xiaomi 15 sa pomaly pripravuje na predstavenie pre čínsky trh. To má prebehnúť len krátko po predstavení vlajkového čipsetu od Qualcommu, ktorý bude smartfóny z tejto série poháňať. Aktuálne sa očakáva, že predstavenie modelov od Xiaomi prebehne 23. októbra, pričom globálne predstavenie aj pre európsky trh by sa udialo začiatkom budúceho roka. Modely v tom čase už ale budú kompletne známe, keďže ich spoznáme práve počas čínskeho predstavenia.

S blížiacim sa predstavením pre Čínu ale na internet uniká viacero informácií o výbave telefónov a najnovšie aj snímka jedného z nich. Xiaomi 15 Pro sa tak objavil na snímke v rukách predstaviteľa spoločnosti a podľa skorších únikov je jasné, že ide práve o verziu Pro. Dizajn je pritom podobný tomu, ktorý priniesla predchádzajúca generácia v podobe Xiaomi 14 Pro. Zmeny tam ale predsa budú.

Na snímke je možné telefón vidieť v čiernom prevedení, predávať by sa mal aj v ďalších dvoch. Medzi nimi nebude chýbať ani biela či strieborná. Nie je zatiaľ jasné, ako budú tieto dve farby vyzerať, keďže minuloročná generácia prišla s mierne odvážnym dizajnovým prvkom, teda oranžovou farbou v striebornej. V čiernej farbe ale telefón vyzerá elegantne a jednoducho.

Fotoaparát bude mať opäť štvorcové rozloženie tak, ako ho poznáme už od generácie Xiaomi 13. Už na snímke je ale vidno, že nepôjde o najmenší model. Pro verzia smartfónu je zvyčajne zástupcom väčších telefónov a displej smartfónu by mal mať veľkosť uhlopriečky 6,78″. Skoršie úniky ale poukazovali najmä na väčšiu batériu zariadenia, ktorá by mala kapacitu až 6000 mAh.

Globálna dostupnosť tohto smartfónu je ale stále otázna a nevieme, či nakoniec bude dostupný aj v Európe. Najnovšia generácia v podobe Xiaomi 14 Pro bola určená výlučne pre čínsky trh, do Európy namiesto neho prišla verzia Ultra. Či sa tak opäť stane sa ale zrejme dozvieme až budúci rok, pravdepodobne v priebehu februára či marca.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.