Model Xiaomi 15 Ultra nakoniec bude mať aj globálnu verziu.

Xiaomi má za sebou tento rok úspešné predstavenie viacerých zaujímavých smartfónov. Pozornosť však na seba bezpochyby upútal model Xiaomi 14 Ultra, ktorý bol prvou globálne dostupnou verziou Ultra na celom trhu. Tento telefón patrí medzi najlepšie fotomobily, čo potvrdzuje aj jeho umiestnenie v rebríčku DxOMark kde sa umiestnil ako najlepší telefón z dielne Xiaomi.

Na to, aby mohol prísť model Ultra tento rok na trh, však muselo Xiaomi upustiť od globálnej verzie jedného zo smartfónov série. Xiaomi 14 Pro tak neprišlo na globálny trh a globálnu verziu nakoniec ani nezískalo. Model sa ešte v počiatočných štádiách adaptácie na globálny trh zastavil vo vývoji. Teraz sa však potvrdilo, že budúci rok by mohla nastať rovnaká situácia, nakoľko globálny Xiaomi 15 Ultra prešiel certifikáciou.

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

Základom jeho výbavy bude pochopiteľne čipset Snapdragon 8 Gen 4. Okrem toho sa má však tento telefón bezpochyby sústrediť aj na fotografickú výbavu, kde sa o optiku postará spoločnosť Leica. Kód telefónu sa v IMEI databáze objavuje ako 25010PN30G, pričom čísla 25 na začiatku poukazujú na to, že telefón bude predstavený až v roku 2025. Písmenko G na konci zasa poukazuje na globálnu verziu. Kódové označenie telefónu je pritom spárované aj s jeho názvom, pretože databáza odkazuje na Xiaomi 15 Ultra.

Predstavenie smartfónu by opäť mohlo prebehnúť v marci v rámci konferencie MWC. Zopakovala by sa tak rovnaká situácia ako nastala tento rok pri predstavení série Xiaomi 14 spolu s modelom Ultra.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.