Ďalšie aktualizácie pri týchto telefónoch od Xiaomi, Redmi či POCO očakávať nemusíte.

Čínska spoločnosť Xiaomi sa opäť pripravuje na predstavenie nových smartfónov. S príchodom nových modelov na trh však prichádzajú aj akési čistky medzi softvérovo podporovanými telefónmi, čo môžeme sledovať aj teraz. Na oficiálny zoznam už nepodporovaných telefónov pre ďalšie aktualizácie sa dostali ďalšie zariadenia, ktoré spadajú najmä pod značku Redmi.

Viaceré z nich pritom možno nájsť aj na Slovensku a je pravdepodobné, že aj niekto z vás tieto modely vlastní. V prípade niektorých zariadení totiž šlo o populárne modely za nízku cenu, ktoré sa na trhu neobjavili zasa tak dávno. A o ktoré ide si teraz prezradíme v tomto článku.

Xiaomi smartfóny, ktoré už nie sú podporované

Posledná aktualizácia zoznamu nepodporovaných smartfónov bola vykonaná ku dňu 25. marca. V tejto aktualizácii zoznamu sa nepridal žiadny model z radov materskej značky Xiaomi, čo je skutočne dobrá správa. Ak teda vlastníte telefón od Xiaomi, nie od Redmi či POCO, môžete si vydýchnuť. Od poslednej aktualizácie zoznamu z januára sa pre vás nič nemení.

Zoznam nepodporovaných smartfónov XiaomiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Xiaomi

Redmi smartfóny, ktoré už nie sú podporované

Zmena sa však udiala na fronte značky Redmi, ktorá zahrnula hneď niekoľko nových telefónov. V aktualizácii zoznamu je vidno, že model Redmi 9T je už nepodporovaný vo všetkých regiónoch, nakoľko sa pri ňom neuvádza konkrétny trh. Rovnako však na zoznam pribudol aj náš globálny Redmi Note 10 Pro, resp. Redmi Note 10 Pro Max. Tento model prišiel na trh ešte v roku 2021, kedy zaujal najmä svojím displejom. Šlo totiž o prvý model z radov Redmi Note, ktorý ponúkol 120 Hz AMOLED displej. Jeho špecialitou však bol aj 108 Mpx snímač fotoaparátu. Posledným modelom na zozname je aj lacný Redmi Go, ktorý je však upresnený pre ruský trh.

Zoznam nepodporovaných smartfónov RedmiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Redmi

POCO smartfóny, ktoré už nie sú podporované

Potešíme aj majiteľov smartfónov od POCO. Tento zoznam sa taktiež od januára tohto roka neaktualizoval a nepribudli naň žiadne nové modely. Neznamená to však, že Xiaomi nemôže tento zoznam ešte v blízkej dobe aktualizovať. Pripravovaných je totiž viacero smartfónov, ktoré majú prísť na trh aj z radov značky POCO. Jedným z nich je aj POCO F6, o ktorom sa postupne dozvedáme čoraz viac informácií.

Zoznam nepodporovaných smartfónov POCOZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov POCO

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.