Novinka kladie veľký dôraz na dizajn a predný fotoaparát.

Čínska spoločnosť začiatkom septembra upozornila na nový smartfón s názvom CIVI, pričom obrázky prezrádzali, že môžeme očakávať dizajnové zariadenie. S podobným prístupom sme sa mohli stretnúť aj pri už existujúcej sérii CC. Teraz čínska spoločnosť model CIVI oficiálne predstavila.

Xiaomi CIVI okrem dizajnu zaujme aj nízkou hmotnosťou, ktorá je iba 166 gramov. Pri hrúbke 6,9 mm ide o skutočne tenké zariadenie. So šírkou 71,5 mm toto zariadenie pripomína model Mi 11 Lite, ktorý disponuje podobnými parametrami. Je tak zrejmé, že po dizajnovej stránke ide o “štýlovku”.

CIVI samozrejme zaujme aj ostatnou výbavou. Obsahuje čipset Snapdragon 778G, 6,55-palcový 120 Hz FHD+ OLED displej a 4 500 mAh batériu s 55 W káblovým nabíjaním. Na Zadnej strane telefónu sa nachádza trojica fotoaparátov v zložení 64 Mpx hlavný fotoaparát, 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát (so záberom 120-stupňov) a 2 Mpx makroobjektív.

V strede displeja sa nachádza aj 32 Mpx fotoaparát, doplnený o automatické zaostrovanie. Údajne ide fotoaparát zameraný na “vizuálne pekné” selfie fotografie. 

Novinka sa do predaja dostane už 30. septembra v Číne. Model s kapacitou 8 GB / 128 GB má cenu stanovenú na 2 599 juanov (v prepočte 345 eur), verzia s kapacitou 8 GB / 256 GB má cenu 2 899 juanov (v prepočte 385 eur) a model s kapacitou 12 GB / 256 GB má cenu 3 199 juanov (v prepočte 425 eur).

O globálnej dostupnosti smartfónu Xiaomi CIVI nemáme žiadne informácie. Je pritom vysoko pravdepodobné, že mimo domovskej Číny bude tento smartfón uvedený pod iným označením. Je možné, že ho spoznáme ako zástupcu série Mi Note alebo Mi A. 

Xiaomi CIVIZdroj: Android Authority

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.