Je to prvá kolobežka od Xiaomi so systémom dvojitého odpruženia.

Xiaomi Slovensko na stretnutí s novinármi oznámilo, že zahájilo predaj špičkovej kolobežky Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra na Slovensku. Táto elektrická kolobežka bola pôvodne predstavená na veľtrhu MWC 2023 v Barcelone.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra je prvá kolobežka od Xiaomi so systémom dvojitého odpruženia. Ten účinne znižuje vibrácie a otrasy pri jazde a zlepšuje zážitok z jazdy. Kolobežka disponuje aj zvýšenou výškou podvozku a väčšími 10-palcovými pneumatikami DuraGel s tesniacim gélom, ktorý dokáže automaticky rýchlo opraviť poškodenú časť pneumatiky. Znižuje sa tým riziko defektu a zvyšuje sa odolnosť pneumatiky.

Elektrická kolobežka ponúka štyri jazdné režimy a dosahuje rýchlosť až 25 km/h, pričom dokáže zdolávať svahy so sklonom až 25 %. Maximálny výkon je 940 W, dojazd je 70 km. Batéria má kapacitu 12 000 mAh, kompletné nabitie trvá 6,5 hodiny.

Electric Scooter 4 Ultra má maximálnu nosnosť až 120 kg, plošinu o veľkosti 880 cm² a rozšírenú rukoväť s dĺžkou 490 mm. Disponuje aj odolnosťou voči vode a prachu na úrovni IP55.

Nová kolobežka od Xiaomi je na Slovensku v predaji cez oficiálne predajne Xiaomi Store a tiež cez e-shop mi-store.sk za cenu 1099 eur.

Zdroj: Xiaomi Slovensko, mi-store.sk, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit