Aktualizácia na Xiaomi HyperOS sa pripravuje pre veľký počet zariadení, pozrite sa, či je to vaše kompatibilné.

Systém Xiaomi HyperOS, ktorý veľký čínsky výrobca len nedávno predstavil, sa už aktuálne nachádza v mnohých smartfónoch aj na globálnom trhu. Aktualizáciu sme zaevidovali aj v našom redakčnom Xiaomi 13, z čoho sme vám priniesli naše prvé dojmy. Aktualizačný plán spoločnosti však nekončí a smartfóny spolu s tabletmi z dielne Xiaomi, Redmi a POCO aj v týchto dňoch vo veľkom aktualizácie získavajú.

Zoznam, ktorý je aktualizovaný ku dňu 15. januára 2024 obsahuje novšie modely aj staršie zariadenia. Xiaomi pritom oznámilo, že systém Xiaomi HyperOS chce priniesť do čo najväčšieho počtu zariadení, preto sa nečudujeme, že na zozname nájdeme viac ako 100 modelov či už ide o tablety alebo smartfóny.

Tieto Xiaomi, Redmi a POCO získajú Xiaomi HyperOS

Aktualizácia na Xiaomi HyperOS je pomerne veľkou udalosťou pre viacerých fanúšikov spoločnosti a majiteľov telefónov. Prináša so sebou novinky z oblasti dizajnu používateľského prostredia, no nezabudlo sa ani na nové funkcie. Dobrou správou pritom je, že vo väčšine prípadov bude nový systém od Xiaomi postavený na Androide 14. Pre mnohých teda ide o skutočne veľkú aktualizáciu.

Zoznam, ktorý je pomerne rozsiahly, si pritom môžete pozrieť na infografike nižšie. Delí sa na Xiaomi, Redmi a POCO smartfóny, aby bol ešte prehľadnejší.

Tieto smartfóny získajú Xiaomi HyperOSZdroj: Xiaomiui.net
Tieto smartfóny získajú Xiaomi HyperOS

Zoznam, ktorý priniesla fanúšikovská komunita Xiaomiui, nie je oficiálnym zoznamom spoločnosti. Treba však spomenúť, že práve táto komunita úzko spolupracuje so Xiaomi a získava interné informácie, čo je spomenuté aj v pravom dolnom rohu infografiky. S najväčšou pravdepodobnosťou teda ide o aktuálny zoznam a ak na ňom nájdete aj svoj smartfón, tak s aktualizáciou môžete rátať.

Aktualizácie telefónov však budú prebiehať postupne a systém Xiaomi HyperOS nemusíte získať v najbližších týždňoch. Aktuálne v Európe prebieha prvá aktualizačná vlna, ktorá bude trvať približne do marca. V tomto čase má Xiaomi aktualizovať prednostne novšie a drahšie telefóny.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.