Aktualizácia na Xiaomi HyperOS práve pristáva v prvých európskych modeloch.

Xiaomi HyperOS je novým systémom od Xiaomi, ktorý po dlhých rokoch nahrádza nadstavbu systému Android s označením MIUI. Tento systém pritom prišiel najskôr do Číny a výrobca ho predstavil po boku modelov zo série Xiaomi 14. Globálne predstavenie a vypustenie aktualizácií sa očakávalo až v januári. Prví používatelia smartfónov z dielne Xiaomi však aktualizáciu na HyperOS evidujú už teraz, pričom výnimkou nie sú ani slovenské modely.

Výrobca pritom oznámil aj zoznam smartfónov, ktoré na globálnom trhu získajú aktualizáciu ako prvé a pochopiteľne ide o novšie modely predstavené v posledných mesiacoch. Výnimkou však nie sú ani lacnejšie modely, takže sa HyperOS dostane v blízkej dobe do telefónov mnohých používateľov.

Xiaomi HyperOS prichádza do Európy

Ubehlo len pár hodín od toho, čo nová aktualizácia zmenila nadstavbu MIUI na Xiaomi HyperOS v prvých smartfónoch na globálnom trhu. Jedným z prvých aktualizovaných smartfónov na tento systém bol model Xiaomi 12T bežiaci na európskej verzii ROM. Hneď po ňom nasledoval prémiový Xiaomi 13 Ultra rovnako v európskej verzii a taktiež Redmi Note 12. Výber modelov, ktoré Xiaomi aktualizovalo ako prvé, je skutočne rozmanitý. Nájdete medzi nimi model z roku 2022, najlepšie vybavený model roku 2023 a tiež lacný smartfón z dielne Redmi.

HyperOS XiaomiZdroj: Xiaomi
HyperOS

Xiaomi pritom oznámilo, že ďalším modelom na rade by mal byť POCO F5. Nie je však jasné, kedy aktualizácia pre tento model príde a tiež v akom poradí bude výrobca svoje modely aktualizovať. Čo je však známe je, ktoré modely na globálnom trhu budú získavať aktualizácie ako prvé.

Takto vyzerá prvá vlna aktualizácií

Prvá vlna aktualizácií pre globálny trh bola pôvodne naplánovaná na prvý kvartál roku 2024. Ako sa však zdá, Xiaomi už vypustilo stabilnú verziu aktualizácie pre prvých používateľov na globálnom trhu, teda aj v Európe. Medzi prvé modely, ktoré by mali aktualizáciu získať, patria tieto smartfóny a tablet.

  • Xiaomi 13 Ultra
  • Xiaomi 13 Pro
  • Xiaomi 13
  • Xiaomi 13T Pro
  • Xiaomi 13T
  • Redmi Note 12
  • Redmi Note 12S
  • Xiaomi Pad 6

Na zozname však chýba už aktualizovaný Xiaomi 12T, takže ako je to pri Xiaomi zvykom, medzi tieto smartfóny sa môžu primiešať aj iné modely. V každom prípade však už Xiaomi HyperOS prichádza a aktualizáciu zaregistrujete pravdepodobne už čoskoro.

Zdroj: xiaomiui.net, facebook.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.