Čínska spoločnosť už v čase predstavenia tvrdila, že Ultra model série Mi 10 podporuje 120 W nabíjanie.

Portál Android Authority vykonal test nabíjačky a smartfónu a tvrdenie spoločnosti Xiaomi označil za nepravdivé. Xiaomi v čase uvedenia smartfónu rovnako tvrdilo, že používateľ nájde v balení adaptér, ktorý dokáže pri nabíjaní smartfónu poskytnúť požadovaný výkon. Až testy ukázali, že v skutočnosti je nabíjací výkon “iba” 80 W.

Možno sa laboratórnym testom skutočne podarilo dosiahnuť 120 W nabíjanie, ale v skutočných prevádzkových podmienkach sa zistilo, že maximálne dosiahnuteľný výkon je 92,3 W. Po dosiahnutí tejto úrovne hodnota klesne na 86,4 W a smartfón dostáva 80,1 W.

Nabitie na 100 % trvá 21 minút. Pokiaľ je potrebné rýchle nabitie za krátky čas, tak zvýšenie o 25 % je možné dosiahnuť už za 3 minúty. Počas nabíjania bola dosiahnutá maximálna teplota 43,8 °C. Po nabití na 70 % sa teplota zariadenia vráti do normálu. 

Napriek výkonu 80 W, testy preukázali, že aj pri použití 50 W nabíjačky sa smartfón nabije takmer rovnako rýchlo. Batéria sa doplna nabije za 29 minút a na nabitie batérie o 25 % stačí 5 minút na nabíjačke. Podstatný ukazovateľ je aj maximálna teplota, ktorá bola pri tomto výkone zaznamenaná. Tá bola o 4,7 °C nižšia, ako pri použití originálnej nabíjačky. 

Aj z tohto dôvodu je 120 W nabíjanie skôr marketingovým ťahom, pričom aj reálne namerané hodnoty sú stále veľmi zaujímavé.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10 Ultra: Smartfónová beštia v znamení čísla 120

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.