Vyskúšali sme, ako na nás zapôsobí najnovší smartfón z radu série Mi 10T.

Zároveň je to najvybavenejší telefón s najlepším fotoaparátom tejto série a 144 Hz displejom (na výber je ešte 90 a 60 Hz). Konštrukčné spracovanie je prvotriedne. Telefón je naozaj veľký, to vďaka 6,67“ displeju s podporou technológie TrueColor. Je trochu ťažší, to zase kvôli 5000 mAh batérii.

V balení je ale 33 W nabíjačka a nabíjanie je vskutku rýchle. Naše prvé testy ukázali veľký potenciál a rozhodne si prívlastok Pro zaslúži.

Nie je to len o displeji a jeho nastaveniach ale aj celkovom prínose smartfónu. Už v minulosti sme hodnotili sériu Xiaomi Mi 10 priaznivo. Napriek tomu, že toto je ďalší veľký telefón, veľmi dobre sa drží v ruke. Operačný systém má už novú nadstavbu MIUI 12, ktorá je doslova živá.

To nezahŕňa len animované tapety ale aj celkový pohyb ikon pri zatvorení aplikácií, prepínaní prvkov alebo používanie galérie fotiek. A animované tapety sú skutočne úchvatné, napríklad pohľad na planétu alebo vesmír.

Ukážky systému nájdete v galérii pod článkom. Posúďte sami. Samotná rýchlosť smartfónu je niečo k čomu sa veľmi nemá zmysel vyjadrovať. Je tu 5G procesor Snapdragon 865 a 8 GB RAM a 128 alebo 256 GB úložisko. Rýchlosť sa podpísala na plynulých animáciách. Ak ste videli správanie iOS v tomto smere, tak zážitok z ovládania nového Xiaomi ho prekonáva.

Plynulá je aj práca s fotoaparátom. Prepínanie režimov, rýchlosť fotenia a spracovania fotky či priame nakrúcanie videa z foto režimu. To všetko funguje na prvý raz a plynule.

Nie je tu audio konektor, no ten mnohým naozaj nebude chýbať. Keby náhodou áno, priamo v balení máte redukciu z USB-C na 3,5 mm jack. Vynikajúca vec, takéto niečo pribaľuje k vybraným modelom notebookom aj ASUS.

Neprehliadnuteľným prvkom je fotoaparát a to konkrétne hlavný so 108 Mpx čipom. K dispozícii máte 2× priblíženie (riadené čipom, teda vysokým rozlíšením, nie je tu teleobjektív), širokouhlý režim ale tiež nočné fotenie alebo super detailný režim s rozlíšením 108 Mpx. K dispozícii sú ešte 13 Mpx ultraširoký a 5 Mpx makro objektív. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 20 Mpx.

Teda nedochádza k spojeniu pixelov Quad Pixel technológie. Xiaomi už klasicky neponúka vyhradený portrétový režim. Ten ale reálne nepotrebujete. Fotenie portrétovej fotografie v automatickom režime funguje na jednotku.

Testovacie fotografie

Rozhranie MIUI 12

Verdikt

Xiaomi Mi 10T Pro vyzerá na špičku v oblasti prémiových smartfónoch. Zatiaľ vyzerá veľmi dobre a v redakcii tipujeme tento model ako niečo, čo zahýbe svetom vlajkových lodí a prémiových telefónov.

Smartfón budeme testovať a detailnejší obsah ako aj plnohodnotnú recenziu prinesieme v krátkom čase.

Cena: 599 EUR – 8 / 128 GB verzia a 649 EUR  – 8 / 256 GB verzia

Zapožičal: mi-store.sk

Prečítajte si aj:

Nočné fotky z iPhone SE, Huawei P30, motorola edge, OnePlus Nord, POCO F2 Pro a Xiaomi Mi Note 10

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.