Vlajkovú loď bude tradične sprevádzať jej Lite verzia.

Xiaomi oficiálne predstavilo vlajkovú loď Mi 11. Zatiaľ sme sa dočkali iba jej čínskeho predstavenia, avšak v blízkej budúcnosti sa tento telefón objaví aj v Európe. A je takmer isté, že ho bude sprevádzať cenovo dostupnejšia verzia s prívlastkom Lite.

O Xiaomi Mi 11 Lite sa v posledných dňoch často špekuluje. Očakáva sa, že telefón dostane do výbavy 120 Hz LCD displej a procesor Snapdragon 732G s podporou 4G sietí. Okrem týchto špecifikácií, ktoré zatiaľ neboli potvrdené, sa objavili informácie z FCC certifikácie. Tie prezrádzajú, že telefón bude mať predinštalovanú nadstavbu MIUI 12 so systémom Android 11.

FCC certifikácia takisto uvádza, že Mi 11 Lite ponúkne 6 GB RAM a dve rôzne veľkosti úložiska – lacnejšia verzia bude mať 64 GB, drahšia dostane 128 GB. Súčasťou certifikácie sú tiež informácie o kapacite batérie – tá bude 4150 mAh. K dispozícii bude takisto 33 W rýchle nabíjanie.

Očakáva sa, že Xiaomi Mi 11 Lite sa na trh dostane v marci 2021 a ponúkne trojitý zadný fotoaparát so 64 Mpx hlavným fotoaparátom a dvoma ďalšími senzormi s rozlíšením 8 Mpx a 5 Mpx – bohužiaľ, tieto informácie FCC certifikácia neuvádza.

Známe však je, že telefón dostane do výbavy Bluetooth 5.1 a Wi-Fi s podporou 5 GHz sietí. V tomto smere nejde o žiadne prekvapenie. Uvidíme teda, akú veľkosť bude mať displej a či telefón bude naozaj využívať spomenutý procesor Snapdragon 732G alebo výrobca použije iný čip.

Zdroj: mysmartprice

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 11 oficiálne: Super tenký a zakrivený AMOLED displej

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit